Idén is vár a Kolibri Fesztivál!

2020. 09. 02.

Szeptember 5-én immár 29. alkalommal rendezzük meg az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyet ezúttal kizárólag szabadtéren, a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett tartunk meg.

A hagyományt követve idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai képviselői fogadják a közönséget a Jókai téren. Az idei vendégfellépők között szerepel a veszprémi Buboréka Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a miskolci Csodamalom Bábszínház, valamint velünk lesz a Kereplő és az Aranyszamár Színház is. A házigazda Kolibri Színház a TODA – A csoda gyereknyelven című produkcióval várja a legkisebbeket. Az előadások között, a korábbi évekhez hasonlóan, a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Kolibri Színház művésze, Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.

A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.

A Fesztivál részletes programja itt található:

29. Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Mindenkit szeretettel várunk!