HOPE! – Két napos online konferencia a PlayOn! szervezésében

2021. 03. 24.

Március 25-26-án online, angol nyelvű konferenciát tartunk a PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében. A részvétel ingyenes!

Az Európai Unió Kreatív Európa Programja által támogatott, 2019-2023-ig tartó PlayOn! – A történetmesélés új formái az immerzív technológia használatával projekt létrehozását 9 olyan európai színház – köztük a Kolibri Színház – kezdeményezte, amely már bizonyította tapasztalatát a digitális technológiák használatában, valamint két olyan egyetem csatlakozott az együttműködéshez, amelyek gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a digitális technológiák terén, hogy eszközökkel, fejlesztésekkel és tréningekkel segítsék a projektet. A PlayOn! célja, hogy kutassa, megértse és kipróbálja az olyan immerzív – azaz bevonódást igénylő – technológiák színházban érvényes formáit, mint a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (Augmented Reality), a 3D, vagy binaurális hang, a hologram, a szimultán feltérképezés és helyzetmegjelölés (SLAM), valamint a projekt mapping (vetítés).

Az együttműködés keretében március 25-én és 26-án online, angol nyelvű konferenciát rendezünk ’HOPE! – Relaunching Theatres on the Transmedia Stage címmel. A két napos programban nemzetközileg elismert szakemberek és előadók beszélnek az interaktív történetmesélés és az immerzív technológiák színházi alkalmazásának jövőjéről.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötötthttps://www.eventbrite.de/e/hope-public-access-registration-145716069687

Bővebb információ a projekt weboldalán található: https://play-on.eu/hopecreativeforum/

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az online eseményre a Kolibri Színház vezetőségének és nemzetközi csapatának nevében!