EXtra-INtra – Álommese – Új csecsemőszínházi előadással készülünk

2019. 09. 11.

A legelső hangi és képi emlékeinket megelevenítő előadást elsősorban 0-2 éves kisgyerekeknek és szüleiknek ajánljuk.

Az anyaméhen belül mindenki boldog, s ezt a boldogságot-teljességet keresi élete során is, ide vágyik vissza, az onnan ismert hangok és képek végigkísérik egész életen át.  Mit hallhat egy csecsemő bent, vagy kint, amikor megszületik? Hogyan szokik hozzá és értelmezi az új közeget, amiben élni fog? Mennyire zenei az a kötelék, ami édesanyánkhoz köt minket?

A Kolibri Színház számos előadásából ismert Alexics Rita, Philipp György, karmester-rendező és Mózes Zoltán, kortárs performer közös előadásában ezeket kutatja különleges tér és hang installációjával, bensőséges, otthonos miliőjével, amely teret nyújt arra, hogy a picik velük érkező szüleikkel együtt, egy egyedülálló közös élményben vegyenek részt.

Andrási Krisztina gyermekpszichológus ajánlása az előadáshoz:

„A kisgyerekek első életéveik során új információk tengerével találkoznak: mind a külvilág, mind saját belső világuk szinte ismeretlen számukra. Ebben az időszakban szüleikre figyelve fokozatosan ismerkednek a környezetükkel és rájuk támaszkodva értik meg saját érzelmeiket, tanulják meg megnyugtatni önmagukat. Éppen ezért a babák hangulatát ebben az életkorban szüleik hangulata nagymértékben befolyásolja. Ha a szülő nyugodt, gyermeke is az. Ám gyakran felnőttként is nehéz a hétköznapok forgatagában megpihenni, nyugodtan elidőzni. Ebben segít a Kolibri Színház legújabb EXtra-INtra – Álommese című előadása, melynek során nézőinket hangokra, vizualitásra és mesevilágra egyaránt építő, baba-szülő relaxációba vonjuk be.”

Az EXtra-INtra – Álommese nyilvános főpróbáját szeptember 23-án 10:30 órakor, előbemutatóját pedig szeptember 24-én 10:30 órakor tartjuk a Kolibri Fészekben.

Mindkét előadásra jegyek vásárolhatóak az alábbi linken: https://kolibriszinhaz.jegy.hu/program/extra-intra-kivul-belul-108667/

Az elsősorban 0-2 éves korosztálynak ajánlott előadás időtartama kb. 30 perc.

A produkció a MAPPING európai uniós együttműködés keretében jött létre.