EUROPEFICTION nyári alkotótábor Gelsenkirchenben

2019. 07. 17.

Július 13-21. között rendezik meg a EuropeFiction projekt újabb nemzetközi alkotótáborát, ezúttal a németországi Gelsenkirchenben. Képes beszámoló kinti munkatársainktól.

   

Ahogy arról már az áprilisban megrendezett magyarországi találkozó kapcsán beszámoltunk, ez év januárjában csatlakoztunk az európai uniós együttműködésben létrejött Erasmus-EuropeFiction Project-hez, amelynek lényege, hogy öt Ruhr-vidéki német színház öt európai uniós színházzal együttműködve három év alatt öt olyan közös produkciót hoz létre, melyek célkorosztálya és szereplői tinédzserek. 

 

Kolibri Színház német partnere a Small Size projektekből már ismert hammi Helios Theatre, a fiatal résztvevőket partnerintézményünk, az újbudai Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium biztosítja. 

A gelsenkircheni táborban a Kolibri részéről színházi nevelési koordinátorunk Gyevi-Bíró Eszter, valamint Eck Attila drámatanár és Vancsó Éva nemzetközi referens vesz részt.

Gyevi-Bíró Eszter és Eck Attila (jobbra) a diákokkal

Naponta, a reggeli színházi bemelegítő után a partnerek bemutatják párban készült előadásaikat – a magyar-hammi koprodukcióra pénteken kerül sor. 

Gyevi-Bíró Eszter és a reggeli tornázók 

Az előadásokat beszélgetések követik, délután pedig workshopokon és közös színházi projektmunkán vesznek részt a fiatalok.

A tábor remek hangulatát, izgalmas, kreatív pillanatait Szélesi Sándor fotói hozzák el nekünk: