ESzínház Fesztivál díjátadó – Az Emma csöndje alkotói átvették a Közönségdíjat!

2021. 10. 22.

Nagy büszkeséggel adjuk hírül, hogy az október 20-i ünnepélyes átadón az Emma csöndje alkotócsapata átvette az eSzínház Fesztivál Közönségdíját, a gyermek- és ifjúsági kategória egyedüli díjazottjaként.

Október 20-án délután ünnepélyes keretek között kiosztották az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjait, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjait is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti Színházban került sor.

2021. szeptember 17-26. között tartották az ország első online térben rendezett színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját nézhette meg a közönség. A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett 303.000 órán keresztül aktív nézői jelenlét mellett 31 országból regisztráltak az előadásokra és az ingyenes kerekasztal-beszélgetésekre. A fesztiválra jelölt alkotásokat a szakmai zsűri és a nézők egyaránt értékelték.

Az örömteli hírt már szeptember végén megosztottuk nézőinkkel, hogy a Közönségdíjat a gyermek- és ifjúsági kategóriában az Emma csöndje című előadásunk nyerte el. 

Szívből gratulálunk az alkotócsapatnak, amelyet a díjátadón Gimesi Dóra szerző, Kuthy Ágnes rendező, valamint Alexics Rita és Nizsai Dániel színművészek képviseltek.