Éjjeli műszak a Kolibri Színházban – Jön a Színházak Éjszakája!

2015. 09. 16.

A negyedik Színházak Éjszakájára különleges gyerekprogramokkal, interaktív foglalkozásokkal, megzenésített versekkel és a Színikritikusok Díjára jelölt mesejátékkal készül a Kolibri Színház társulata.

Bemelegítésként kézműves foglalkozások, színházi sminkfestés és mesedélután várja a gyerekeket a színház művészeinek közreműködésével. Lesznek felnőtteknek szóló interaktív programok is, mint a kulisszajárás, este pedig két teljes előadást láthat a közönség. A programot retro diavetítés zárja, amelyen mesék szólalnak meg a színészek hangján, Kecskeméti Gábor zongorakíséretével.

„Ez az esemény nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt években – nyilatkozta Novák János, a színház igazgatója, aki maga is közönség elé áll egy Cseh Tamás és Ady-dalok előadással. – Fantasztikus sikerrel játszottuk felnőtt közönségnek a Bors nénit, tavaly is tartottunk ifjúsági előadást sötétedés után. Ezt a sorozatot idén A Trollgyerek című zenés bemutatónkkal folytatjuk.”

A Magyar Narancs így méltatta a produkciót:

A svéd Selma Lagerlöf – a Nils Holgersson írója, az első nő, aki 1909-ben megkapta az irodalmi Nobel-díjat – ebben a balladisztikus mesében a minden kultúrában létező váltott gyerek témáját járja körül, és ezzel ősi szülői és gyermeki félelmeket mozgat meg. Az erdőben sétálva egy boldog, jómódú házaspár szépséges, rózsaszín csecsemőjét elcseréli a maga csúf, visszataszító gyerekére egy troll¬banya. Hogyan fogadja ezt a szűkebb és a tágabb környezet? Az anyában (Megyes Melinda) a kezdeti viszolygás ellenére felülkerekedik az együttérzés, ám az apa (Mészáros Tamás) képtelen elfogadni a rusnya teremtményt, a babonás falubeliek pedig legszívesebben agyonvernék…

A Kolibri Színház teljes programja – ahogy a Színházak Éjszakáján résztvevő összes színházé – egy karszalaggal látogatható. A belépésre jogosító karszalagot megvásárolhatjátok a jegy.hu weboldalon vagy a Kolibri Színház Jókai téri jegypénztárában.

A teljes műsort ide kattintva olvashatjátok.

Kedvcsinálónak íme néhány kép a tavalyi Színházak Éjszakájáról:

Színházak Éjszakája 2014_1

1.

Színházak Éjszakája 2014_2

2.

Színházak Éjszakája 2014_3

3.

Színházak Éjszakája 2014_4

4.

Színházak Éjszakája 2014_6

5.

Színházak Éjszakája 2014_7

6.

Színházak Éjszakája 2014_5

7.

Színházak Éjszakája 2014_8

8.

Színházak Éjszakája 2014_9

9.

Mindenkit szeretettel várunk szeptember 19-én Színházak Éjszakáján!