„Együtt a közönséggel” – Találkozz kedvenc színészeiddel a Színházak Éjszakáján!

2015. 09. 17.

A 4. Színházak Éjszakája kapcsán a Kolibri Színház színművészével, Ruszina Szabolccsal és Détár Enikővel készített páros interjút a Fidelio.hu.

Milyen a közönséggel való kapcsolatuk – a színpadon és azon kívül? Hogyan nyerik meg a különböző korosztályú nézőket? Többek között erről kérdezte a Madách Színház művésznőjét és Ruszina Szabolcsot Várhegyi András a közelgő Színházak Éjszakája apropóján.

A beszélgetést itt olvashatjátok:

Ruszina Szabolcs számára máig emlékezetes a Laura című játékfilm, amelyben Détár Enikő még főiskolásként dolgozott, ezt ugyanis nagyrészt épp az ő házukban forgatták, így már fiatalon felfigyelhetett későbbi kolléganőjére. Itt volt az ideje, hogy végre találkozzanak egymással.

– Otthonosan mozogtok mind a gyerek, mind az ifjúsági és felnőtt előadásokban. Könnyen bántok a különböző korosztályokkal?

 Détár Enikő: A pályám során szinte minden helyszínt kipróbálhattam a top színháztól az alternatív pincén át a késdobálóig. Gyakran eljárok játszani vidékre, fellépek kisebb előadásokban, és az egyik legsikeresebb hazai produkcióban is, a Mamma Mia!-ban. Ennek megfelelően a közönség összetétele is nagyon eltérő lehet. Fontos számomra, hogy minél több emberhez eljussanak az előadásaim, és olyankor nem is számít a korcsoport. A gyerekelőadás is képes megérinteni a felnőtteket, más üzenetet hordoz a számukra. A Mary Poppins például egy mese, de képes hatni az idősebb korosztályra is.