Biennálé-idéző

2014. 06. 29.

Aki ott volt az idei, VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén májusban, annak az emlékek felidézését segítheti, aki csak hírből hallott a fesztiválról, az most utólag belekóstolhat a hangulatba

Aki ott volt az idei, VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén májusban, annak az emlékek felidézését segítheti, aki csak hírből hallott a fesztiválról, az most utólag belekóstolhat a hangulatba azoknak az írásoknak a segítségével, amelyekben fiatal, leendő bábművészek, -színészek, -rendezők, -tervezők, dramaturgok, kritikusok fogalmazták meg élményeiket, gondolataikat az előadásokról, a beszélgetésekről, a kísérőrendezvényekről, a fesztiválozás „nehézségeiről”, a felejtés elleni küzdelemről stb.

 

biennálé logó

 

Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak felolvasó-színházi előadáson megszólalt új színpadi szövegből, a fesztiválon látható volt kiállításokból, s megismerkedhetnek az élményeiket rögzítő fiatalokkal, a NeXt GeneRation Program résztvevőivel, akiket pályázat útján választottak ki a biennálé szervezői az ASSITEJ Magyar Központja kezdeményezésére, a Kaposvári Egyetem közreműködésével a jelentkező budapesti, kaposvári, kolozsvári és marosvásárhelyi művészeti egyetemek hallgatói közül. Olyan diákok ők, akiknek a munkáival remélhetőleg hasonló rendezvényeken s a bábszínházakban, gyermekeknek és fiataloknak szóló előadásokban találkozhatunk hamarosan.

Az írásaikból készült kiadvány itt olvasható.