„Minden nézőt komolyan veszünk” – Évadzárót tartottunk

2014. 06. 21.

Az idei évadban 6 bemutatót tartottunk, 16előadással utaztunk belföldre és külföldre egyaránt – hangzott el csütörtöki évadzáró ülésünkön.

Sikerekben gazdag évadot zárt a Kolibri Színház. Hat bemutatót tartottunk, tizenhat előadással utaztunk belföldre és külföldre egyaránt – hangzott el csütörtöki  évadzáró ülésünkön.

 

szunetkolibri

 

 

Novák János igazgató arról is beszámolt, hogy a teátrum három játszóhelyén összesen 487 előadást játszott, közel 48 ezer néző előtt, így 100,7 százalékos nézettséget produkált.

 

Színházpedagógiai programunk idén több mint 7000 gyerekhez jutott el, ugyanis a színészek részvételével tizenkét előadáshoz 104 drámafoglalkozást kapcsoltunk és 82 drámaórát tartottunk különböző iskolákban.  Az Emlékezz rám illetve a Kampókemp című produkciókhoz kapcsolódva nyílt próbát és tanárműhelyet is szerveztünk, ahol az érdeklődőknek lehetősége volt az alkotókkal való találkozásra, beszélgetésre.

 

Novák János felidézte, hogy a 7. Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemle díszvendégeként szerepelt a Kolibri Színház, és a sikerek között említette, hogy három előadásunk: a Pont, pont, vesszőcske című új csecsemőszínházi előadás, Kiss Márton Csöngő című darabja, és a Thomas Mann művéből készült Márió és a Varázsló  Üveghegy-díjat nyert a VII. Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén. A Csöngő a Poszt Off programjában is sikerrel szerepelt júniusban, a Pont, pont vesszőcske pedig négy előadásos turnén járt Németországban.

 

Elmondta, hogy a teátrum augusztustól újra játszik, hiszen a Kippkopp, a Kövek és a Klamm háborúja című előadásokkal jelen lesz Kapolcson.

 

A következő évadról szólva elárulta, szeptemberben sor kerül a 23. Kolibri Évadnyitó Fesztiválra, amelyre ismét gazdag programmal készülünk, és megnyílik a Bors néni kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban, amelyet a Molnár Piroska főszereplésével játszott emblematikus előadásnak szentelnek.

 

A Kolibri Színház jövőre három bemutatót tervez, novemberben Selma Lagerlöf A Trollgyerek című művéből készül zenés előadás Novák János rendezésében, 2015 februárjában a színház művésze, Tóth József rendezi Oláh-Horváth Sári írásából a Háromnegyed című produkciót, márciusban Kuthy Ágnes viszi színre A medve, akit Vasárnapnak hívtak címmel Axel Hacke művét.

 

„A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház legfőbb művészi jellegzetessége a nagy repertoár -33 darabot tartunk műsoron-, mely 0-18 éves korig minden korcsoportnak szellemi és érzelmi fejlődésének megfelelő darabokat kínál. Ennek életben tartása, megújítása legfőbb művészi feladatunk. Ezt szolgálják az új bemutatók, a sokoldalú nemzetközi kapcsolatok: a négyéves Platform 11+, valamint az idén záruló öt éves Small Size, Big Citizen együttműködés is. Célunk, hogy a legkisebbek, a gyerekek, az ifjak és a szüleik, nevelőik is úgy érezzék, minden nézőt komolyan veszünk, minden korosztály gondjait emberi problémaként állítjuk színpadra, és szórakoztatva, elgondolkodtatva nevelünk” – fogalmazott Novák János.

 

Arról is szót ejtett, hogy 2015 januárjában lejár igazgatói mandátuma. „Újra fogok indulni a Kolibriért. Az igazgatói pályázat kiírásának időpontja azonban még nem ismert” – közölte a direktor.

 

A Kolibri Színház társulata minden évben választ egy Kolibri Hölgyet, egy Kolibri Urat, egy Kolibri Háttér Hölgyet és Kolibri Háttér Urat, akik kiemelkedő munkájukért a következő évadban viselhetik a címet. Idén Alexics Rita és Szanitter Dávid, illetve Koronczai Ágota sminkes, fodrász és Beke Ferenc díszítő érdemelte ki a kollégák elismerését.

 

Várunk benneteket jövőre is! Találkozzunk a Kolibriben!