A héten ismét műsoron a János vitéz!

2019. 05. 13.

Május 18-án, szombaton az egész család együtt élvezheti a Petőfi klasszikusából készült nagy sikerű előadást!

Ismét megelevenedik a Kolibri Színház színpadán a magyar irodalom tündöklő szépségű, szó szerint elhangzó elbeszélő költeménye. Újra átélhetjük a kalandokat Petőfi Sándor halhatatlan hőseivel, Kukorica Jancsival és Iluskával, a Francia Királylánnyal és a gonosz mostohával, hogy sok harc és nehézség után végül megtaláljuk János vitéz oldalán Tündérországot.

“Egy Petőfi Sándor-mű bemutatása nem lehet kérdés egy gyerekszínházban, amely alapvető feladatának tartja, hogy magyar klasszikusokat is megismertessen az új nemzedékekkel” – fogalmazott Novák János, a Kolibri Színház igazgatója, az előadás rendezője. A címszerepben Mészáros Tamás látható, Iluska szerepét ez év februárjától Bartók Borbála játssza. 

János vitéz című mesejátékot már hangoskönyv formájában is élvezheti a közönség. A Horváth Péter dramaturg irányításával, az előadás szereplőinek és alkotóinak közreműködésével készült kiadvány a teljes János vitéz előadást tartalmazza, a darabban elhangzó kísérőzenével. A zenét az előadást rendezőként is jegyző Novák János szerezte, Liszt Ferenc szimfonikus költeményeiből vett részletekkel.

Májusban 16-án, 17-én és 18-án tekinthető meg az előadás A Kolibri Színházban.

Az előadásról és a jegyvásárlásról bővebben ide kattintva olvashattok.

János vitézből készült hangoskönyv megvásárolható a Kolibri Színház szervezésén.