15. Augenblick Mal! Biennálé Berlinben

2019. 05. 15.

Május 7-12. között rendezték meg a német gyermek- és ifjúsági színházak fesztiválját, amelyen az ASSITEJ Magyar Központ részéről Novák János elnök és Vidovszky György vezetőségi tag vett részt.

A legnagyobb németországi gyermek- és ifjúsági színházi fesztivált kétévente rendezik meg Berlinben a Theatre an der Parkaue, valamint a Német Szövetségi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Központ szervezésében. A hatnapos fesztivál programját egy öttagú zsűri választja ki, akik az elmúlt két évben több mint 170 német előadást néztek meg. A legjobbnak talált 10 produkciót több alkalommal is műsorra tűzik a fesztivál ideje alatt, hogy minél többen láthassák őket.

Peer Gynt

Idén a fesztiválon lehetőség nyílt néhány külföldi produkció meghívására is. Ezúttal Kelet-Európa állt az érdeklődés középpontjában, így egy-egy előadás érkezhetett Lengyelországból, Oroszországból és Magyarországról. A külföldi előadások kiválasztására egy háromtagú nemzetközi kuratóriumot kértek fel, amelynek Vidovszky György is tagja volt. Hazánkat a KÁVA Kulturális Műhely és a HOPPArt koprodukciója, a Peer Gynt képviselte, amely elnyerte tavaly a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díjat.

Nachts – a Theater an der Parkaue előadása

Novák János és Vidovszky György, mint a 10. Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé válogatói, két német előadást kértek fel, hogy vegyenek részt a 2020-ban megrendezésre kerülő jubileumi Biennálé nemzetközi programjában.