Kolibri 25 – Jubileumi mustra

2017. 12. 04.

A Kolibri Színház fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2018. január 21-29. között jubileumi showcase programot rendezünk, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kilenc napos rendezvénysorozat keretében korcsoportos bontásban mutatjuk be jelenlegi repertoárunk legizgalmasabb, az egyes műfajokra leginkább jellemző előadásait. Emellett szeretnénk reprezentálni éppen futó nemzetközi együttműködéseinket is, ezért az aktuális saját darabokon túl bemutatkozik a Small Size – Performing Arts for Early Years projektben résztvevő partnerszínházunk, a szlovéniai Ljubljana Puppet Theatre Somewhere Else (Valahol máshol) című előadásával, valamint a Platform Shift+ képviseletében a portugál Teatro O Bando és a francia Théâtre Massalia  This is (not) Europe című koprodukciója. A külföldi vendégfellépők sorát gazdagítja még a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező Pillowfort Theatre a legkisebbeknek szóló PATCHWORK című produkciójával és a Rijeka Puppet Theatre, akik a Wanda Lavanda című előadásukat hozzák el jubileumi mustránkra.

A Kolibri Színház 25 éves jubileuma alkalmából rendezett showcase program alcíme: Találkozások. Az előadások után lehetőség nyílik találkozni az alkotókkal és az előadáshoz kapcsolódó hazai és külföldi meghívott vendégekkel. A tematikus szakmai beszélgetéseken kívül bemutatkoznak gyermek- és ifjúsági könyvkiadók, meghívott vendégeinkkel együtt felelevenítjük a Kolibri Színház indulását, valamint – ahogy erről korábban már hírt adtunk – találkozót szervezünk az egykori Kolibri stúdiósok számára is.

Az ünnepi mustra ideje alatt Szevasz, Tamás! – Cseh Tamás emlékest címmel koncertet tartunk az egykori zenésztársak és a Kolibri társulatának közreműködésével 2018. január 22-én, Cseh Tamás születésének 75. évfordulóján. Az eseményről Facebook oldalunkon vagy ide kattintva tájékozódhattok.

A Kolibri 25 – Jubileumi mustra részletes programja PDF formátumban letölthető innen – magyar nyelven:

Találkozások: Kolibri 25 Jubileumi Mustra Program

 – és angolul:

Kolibri Theatre Showcase program

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az előadásokra, a találkozókra és a szakmai beszélgetésekre egyaránt!