Völgyhíd – A marosvásárhelyi Ariel Színház vendégjátéka a Kolibriben

2019. 03. 01.

Közel hét év után ismét látható Háy János Völgyhíd című színdarabja a Kolibriben – ezúttal a marosvásárhelyi Ariel Gyermek- és Ifjúsági Színház előadásában, amelyet Vidovszky György rendezett.

A Völgyhíd nem ismeretlen a Kolibri Színház nézői számára, hiszen Háy János színműve, amelyet 2010-ben mutattunk be Bagossy László rendezésében két évig szerepelt a repertoárunkon.

Vidovszky György ezúttal a marosvásárhelyi társulattal vitte színre a kamaszoknak szóló történetet.

A 17 éves Péter nem kapja meg szüleitől azt az odafigyelést, amely felnőtté válás kanyargós útján segíthetné őt – az apja túl anyagias, az anyja pedig túl konfliktuskerülő.
Péter és Zsófi szerelmesek egymásba, de a fiú egyre inkább kisajátítja a lány érzelmeit és végül abba a tévképzetbe menekül, hogy kettejük szerelme átmenthető az örökkévalóságba.
Dedának, Péter kollégiumi szobatársának lesújtó véleménye van a felnőttekről, és azzal henceg, hogy ő nem akarja megélni, hogy ötven éves legyen” – olvashatjuk az előadás ismertetőjében.

A szerző, Háy János e szavakkal ajánlja a művet: „Színmű azoknak, akik túl akarják élni a felnőttek rémuralmát és azoknak, akik túlélték és felnőttek lettek.”

A történet szereplőit Scurcu Dávid eh., Halmágyi Éva, Bonczidai Dezső, Cseke Péter, Gönczy Katalin, Gáll Ágnes, Puskás Győző ésSzabó Dániel játssza.

A tervező Mátravölgyi Ákos, az előadás zenéjét Monori András szerezte, a rendező Vidovszky György.

Az előadást interaktív drámafoglalkozás követi, mely egyrészt továbbviszi a látott történetet, másrészt segít a nézőknek kibeszélni, feldolgozni azt.
A foglalkozás vezetésére Gyevi-Bíró Eszter, a budapesti Kolibri Színház drámapedagógusa készíti fel az előadásban szereplő színészeket.

A Völgyhíd március 13-án 17 órakor látható a Kolibri Színházban.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk.