Tizenkét hónap – Beregszászi vendégjáték a Kolibriben

2019. 04. 08.

Az orosz népmese alapján készült mesejátékot Gyevi-Bíró Eszter, a Kolibri Színház színházi nevelési koordinátora rendezte.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Tizenkét hónap című előadása a nézőket egy mágikus világba kalauzolja el, melynek alapja egy sokak által ismert szláv népmese.  Az alkotók zenével, tánccal, humorral és mély emberszeretettel álmodták színpadra ezt a történetet.

“Milyen a tökéletes ajándék? Okozzon örömet, vagy legyen hasznos? A drága és ritka, vagy az egyszerű holmi a jobb? Az én érzéseimet fejezze ki, vagy próbáljak megfelelni a másik elvárásainak? Szükséges egyáltalán kézzelfogható ajándékot adni? Megannyi kérdés, ami a karácsony közeledtével felmerül az emberben. Anna, az árva lány is a választ keresi, bár nem önszántából teszi mindezt. Mostohái kizavarják őt a legcudarabb hóvihar idején az erdőbe, hogy hóvirágot szedjen a Királykisasszonynak. A kaland akár az életébe is kerülhetne, de csodák csodájára találkozik egy csoport különös vándorral, akik nem mások, mint a tizenkét hónap. Ők – kik a természet rendjén uralkodnak – pártfogásukba veszik a kis árvát, amivel kezdetét is veszi a varázslatos galibák egész sorozata” – olvashatjuk az előadás ismertetőjében.

Az előadás szerzője Eck Attila, a jelmez és a zene a rendező,  Gyevi-Bíró Eszter munkája.

A 7-10 éveseknek ajánlott előadás április 9-én 10 órakor látható a Kolibri Színházban.