’Szabaduló játékkal’ készül a Kolibri – Elkezdődtek Az áruló olvasópróbái

2018. 09. 05.

Hétfőn elkezdődtek Cecilie Lundsholt és Esther Richardson Az áruló című ifjúsági darabjának olvasópróbái Vidovszky György rendező irányításával. Az előadást jövő év februárjától láthatja a közönség.

„Rendkívül izgalmas, a maga nemében feltétlenül egyedi vállalkozás a Kolibri részéről egy ilyen előadás. Elképzeléseink szerint a hagyományos előadásokkal ellentétben itt sokkal komolyabb technikai felkészültségre lesz szükség, hogy a nézők valóban résztvevőknek érezhessék magukat, ne csak passzív szemlélődőnek” – árulta el a rendező, aki az előadás műfaji megnevezésére is magyarázatot adott. Eszerint a ’szabaduló játék’ a manapság népszerű szabaduló szobákra utal, amelyben a játékosok a játék idejére elmerülnek a feladatok megoldásában, az egymással való együttműködésben.  

A darabot az eredetiből, Rupp Anikó fordítása alapján, Vidovszky György dolgozta át. A szerepeket Tisza Bea, Alexics Rita és Krausz Gábor játsszák. A színházi nevelési konzultáns Gyevi-Bíró Eszter, a közreműködő drámapedagógusok Eck Attila és Kámán Orsolya. A látványtervező Pajor Patrícia, a zeneszerző Monori András, a szcenikus Farkas István. Vidovszky György rendező munkatársa Hajsz Andrea, a dramaturgiai tanácsadó Tasnádi István.

Az áruló tervezett bemutatója 2019. február 2-án lesz.