„Nem vagy egyedül!” – Pedagógus-továbbképzés a Kolibri Színházban

2016. 11. 10.

November 25-én és december 2-án, pénteken, 10 órás pedagógus-továbbképzést tartunk a Kolibri Színházban általános- és középiskolai tanárok számára. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

10 ÓRÁS PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS A KOLIBRI SZÍNHÁZBAN
„Nem vagy egyedül!”

Tisztelt tanárok, kedves barátaink!

Színházunk 10 órás kurzust hirdet a következők szerint: olyan kreatív, színházi-nevelési és drámapedagógiai tapasztalattal rendelkező vagy e téma iránt érdeklődő általános- és középiskolai tanárok jelentkezését várjuk, akiknek kedvük, tehetségük és szándékuk van a gyerekek életterének kreatívabb kitöltésére, új pedagógiai módszerek kipróbálására és a program eredményességének vizsgálatára.

A nem akkreditált szakmai továbbképzés a már meglévő színházi-nevelési és drámapedagógiai tapasztalatokra építve segíti felismerni és kezelni a tanulók esetleges közösségi és életvezetési problémáit. Színházi előadásokra épülő drámajátékok alkalmazásával eredményesen fejleszthetik majd a tanulók ön- és társismeretét, kommunikációs-, konfliktuskezelő- és szociális képességeit.

tanarmuhely2015_cut

Műhelymunka a 2015-ös továbbképzésen

A képzés főbb részei:

  • előadás-elemzés, színházi ismeretek
  • módszertani továbbképzés
  • műhelymunka

A képzést vezetik:

Gyevi-Bíró Eszter színházi nevelési koordinátor és Egervári György drámatanár

A képzés helye:

KOLIBRI SZÍNHÁZ: Bp. VI. Jókai tér 10., KOLIBRI PINCE: Bp. VI. Andrássy út 77.

 A képzés ideje:

2016. november 25, péntek: 15.00-16.45 – elméleti alapismeretek, a módszertan ismertetése

2016. november 25, péntek: 17.00-19.30 – A Mario és a varázsló című előadásunk megtekintése, valamint megfigyelői részvétel a hozzá tartozó színházi nevelési foglalkozáson (KOLIBRI SZÍNHÁZ)

2016. december 2, péntek: 15.00-16.45 –  az alternatív foglalkozás-tervezet megírásának alapelvei

 2016. december 2, péntek 17.00-19.00 – A Már megint kezdik! című előadásunk megtekintése és személyes részvétel a hozzá tartozó drámafoglalkozáson (KOLIBRI PINCE)

A képzés ingyenes, a jegyeket azonban nem tudjuk ingyen biztosítani. A Mario és a varázsló jegyára: 1.800 Ft, a Már megint kezdik! jegyára a nyilvános főpróbára való tekintettel 100 Ft. A részvételhez jelentkezési lap kitöltése is szükséges.

A jelentkezés határideje: november 18.

Részvételi szándékukat kérjük a szinhazineveles@kolibriszinhaz.hu vagy a gyevi.biro@gmail.com e-mail címen jelezzék! A tanfolyam maximális létszáma 25 fő, ezért a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!