Minden dolgok könyve címmel új bemutatóra készül a Kolibri

2017. 02. 22.

A hétfői olvasópróbával megkezdődtek a Guus Kuijer kisregényéből készülő Minden dolgok könyve című előadásunk próbái Kiss Márton rendező vezetésével.

A kilencéves Thomas Klopper olyan dolgokat lát, amiket mások nem – sellők és trópusi halak úszkálnak 1951-ben az amszterdami csatornákban, békák hada dörömböl a bejárati ajtón, a szomszédasszony vén boszorkány; sőt imádkozás közben még az is kiderül, hogy Jézus vasárnap imád villamosra szállni. Pedig Thomas apja szerint az hatalmas bűn.

A fiú mindent lejegyez a naplójába, a Minden dolgok könyvébe. Ez nyugtatja meg, amikor az apja elveri, vagy amikor az angyalok sírni kezdenek az édesanyja miatt.

A Minden dolgok könyve végtelenül humoros, varázslatos történet, ami egyszerre szól a családon belüli erőszak témájáról, a hitről, barátságról és a szerelemről. Mindarról, ahogy egy gyermek megtanulja, hogyan nézzen szembe a saját félelmeivel, a körülötte lévő világ igazságtalanságával, és hogyan készüljön fel arra, hogy felnőttként is boldog maradhasson. Thomas története a szív és a fantázia határtalan erejét ünnepli a felnőttek szigorú, erőszakos és szűk látókörű világával szemben.

Guus Kuijer kisregényéből Richard Tulloch adaptációja alapján a szövegkönyvet Kiss Márton írta, aki az előadást rendezőként is jegyzi. A zenét Sulyok Benedek szerezte, a dramaturg Horváth Péter, a látványtervező Polgár Péter, a rendező munkatársa Vajdai Veronika. A főbb szerepekben Mészáros TamásRuszina Szabolcs és Szanitter Dávid látható.

A 9-12 éveseknek szóló darab premierjét április 2-án, vasárnap, 15 órakor tartjuk a Kolibri Fészekben.

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartott bemutató április 1-jén, szombaton, 15 órakor lesz.

További képek az olvasópróbáról:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Fotó: Szilveszter Beatrix