Mi újság? – Előbemutatót tartunk

2017. 05. 08.

Május 10-én tartjuk Mi újság? című, a Small Size – Performing Arts for the Early Years nemzetközi együttműködés keretében készülő előadásunk előbemutatóját.

Játszunk együtt színházat, papírral!
Az üres papírra, újságlapokra lehet rajzolni, színezni és festeni. Régen papírra írták a leveleket, verseket és a sok regényt. Ma is papírra nyomtatják az újságok, folyóiratok, és a könyvek egy részét, de a papírból hajtogathatunk ember és állatfigurát, ollóval formálhatunk belőle csipketerítőt, hajtogathatunk papírrepülőt, papírcsákót. Papírból készül az egyszer használható tányér és pohár, szalvéta és zsebkendő, de ha jól összegyűrjük, megformáljuk, labdázhatunk is vele. Zörgethetjük hangszerként, ha sípot illesztünk hozzá, már szól is a papírtrombita. fésűzene. A papír bármivé átváltozhat a színházban. Játékra csábít, mindent eljátszhatunk vele, ami az eszünkbe jut
Mit jelent nekünk a papír, mit kezdhetünk az összegyűjtött papírral, mielőtt kidobjuk? Hozz magaddal Te is papírt a színházba!

Közreműködnek az alkotók: Tisza Bea és Ruszina Szabolcs

A tervező Orosz Klaudia, a zenei konzultáns Novák János és Bornai Szilveszter,  az alkotók munkatársa Vajdai Veronika.

A Small Size – Performing Arts for the Early Years (Előadóművészet a legkisebbeknek) nemzetközi pályázat keretében létrejött előadást 3-6 éveseknek ajánljuk.

A Mi újság? előbemutatóját 2017. május 10-én 10:30 órakor tartjuk a Kolibri Fészekben.