Megtartottuk a Hangmadár premierjét!

2022. 11. 03.

Október 29-én, szombaton nagy sikerrel mutattuk be Hangmadár című új produkciónkat a Kolibri Színház játszóhelyként is működő előacsarnokában.

 
Az óvodás korosztálynak szóló, interaktivitásra és egyedi audiovizuális megjelenítésre épülő előadást Novák János vitte színre, Eck Attila dramaturg társrendezői közreműködésével a Kolibri játszóhellyé avatott, felújított előcsarnokában. A tervező Orosz Klaudia, a zeneszerző Novák János, a videó Kovács Ivó, az interaktív hang Márton Péter (Telesport) munkája. A szcenikus Farkas István, a játékmester Szívós Károly, a rendezőasszisztens Vajdai Veronika.
 
 
A Hangmadarat Megyes Melinda kelti életre.
 
Külön öröm és megtiszteltetés volt a társulat számára, hogy a MAPPING nemzetközi együttműködés keretében létrejött előadás bemutatóján részt vett Katherine Morley, a projektben közreműködő kutató is.
 
Katherine Morley és Novák János
 
A pénteki nyilvános főpróbát látta Neil Zoladkiewicz rendező, a Kolibri Színházban évtizedek óta vendégszereplő londoni Richard Challoner School volt színházi vezetője, aki elismerően írt az előadásról: 
 
„A gyerekek számára maradandó és különleges immerzív élményt nyújtott az előadás, a legmodernebb audiovizuális technológiát használva. Ezt az élményt egy előadó, egy történetmesélő irányította – a nagyon tehetséges Megyes Melinda -, aki a közönséggel barátságot kötve varázsolta az előadást egyszerre közös és személyes élménnyé. Mint minden jó drámában, a Hangmadárban is megtalálható a feszültség, a konfliktus és a humor – mindez egy univerzális témán keresztül (hogyan hozunk létre hangokat és hogyan viszonyulunk hozzájuk?). A Hangmadár nagy sikert aratott, biztos vagyok benne, hogy jó fogadtatásban fog részesülni a külföldi fesztiválokon is. Sok sikert kívánok a további előadásokhoz, itthon és Európa-szerte! Köszönjük a meghívást!”
 
Elöl: Eck Attila, Megyes Melinda, Novák János, hátul: Katherine Morley, Szívós Károly, Vajdai Veronika
 
Szeretettel gratulálunk az összes alkotónak és közreműködőnek!
 
További képek az előadásból:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
 
Fotó: Bárdi Gergő