Megnyitotta új évadát a Kolibri Színház

2022. 08. 26.

Augusztus 22-én megtartottuk a 2022/2023-as évad évadnyitó társulati ülését. Szeptember 3-án a Kolibri Fesztivállal, három új bemutatóval és korosztályos repertoárelőadásainkkal várjuk kedves közönségünket!

Az évadnyitón Novák János igazgató kiemelte, hogy a Kolibri Színház legfőbb értéke, hogy az elmúlt több mint három évtizedben a társulat művészei és munkatársai a közönséggel együtt formálták a színház mai arculatát, kialakítva különlegesen gazdag, különböző korosztályokat megszólító repertoárunkat. Ezért elsődleges célunk e jelenleg 33 darabból álló repertoár életben tartása, a várható gazdasági nehézségek dacára magas színvonalú és a nézői igényeket szem előtt tartó zökkenőmentes működtetése. Ez az irány határozza meg elkövetkező évadunkat.

Novák János

Az évadot a hagyomány szerint szeptember első szombatján az egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivállal nyitjuk meg. Évadnyitó családi rendezvényünket a frissen felújított Jókai téren és a Kolibri Színház épületében tartjuk, ahol a legkiválóbb hazai bábelőadásokkal, zenével, játékkal, igazi vásári hangulattal várjuk közönségünket. A fesztivál teljes programjáról itt tájékozódhattok:

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/xxxi-evadnyito-kolibri-fesztival/

Idén szeptember 16-25. között rendezik meg az eSzínház Fesztivált, amelynek versenyprogramjában, gyermek és ifjúsági kategóriában Az ember tragédiája című előadásunk is látható lesz felvételről.

Az évadnyitó utáni első napon már megkezdődtek a legkisebbeknek szóló Hangmadár című produkció próbái, amelynek bemutatóját október végén tartjuk. A MAPPING nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló, interaktivitásra és egyedi audiovizuális megjelenítésre épülő előadást Eck Attila dramaturg társrendezői közreműködésével Novák János viszi színre a Kolibri játszóhellyé avatott, felújított előcsarnokában. A Hangmadár budapesti bemutatója után novemberben a stockholmi Teater Tre által rendezett gyermekszínházi fesztiválon vendégszerepel.  

Október 15-től kerül a nagyközönség elé Vidovszky György rendezésében az Áruló című legújabb ifjúsági előadásunk, amelynek előbemutatóját június elején tartottuk a Kolibri Pincében. A PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött, Magyarországon eddig egyedülálló interaktív előadásban a teljes eseménysort a nézők alakítják egy telefonos applikáció segítségével, szavazataikkal befolyásolva a ’nyomozó játék’ menetét.

2023 januárjában egy igazi klasszikust mutatunk be a Kolibri nagyszínpadán: az Óz, a varázslót, amelyet Horváth Péter színpadi adaptációja alapján Gothár Péter rendez. L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el – az ismert történet most új köntösben kerül kisiskolás nézőink elé.

Novák János bejelentette, hogy Bósz Tamás az idei évadtól csatlakozik a társulatunkhoz.

Az évadnyitót követően a társulat tortával és közös énekléssel köszöntötte Novák Jánost 70. születésnapja alkalmából.

Szeretettel várjuk kedves közönségünket a 2022-2023-as évadban!

Szeptemberi és októberi műsorunk az alábbi linkekken érhető el:

https://kolibriszinhaz.hu/musor/?y-m=2022-September

https://kolibriszinhaz.hu/musor/?y-m=2022-October

További képek az évadnyitóról és az ünneplésről:

Fotó: Bárdi Gergő