Megnyílt a jubileumi Bors néni kiállítás!

2014. 09. 14.

Szombaton megnyílt a jubileumi Bors néni kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Szombaton Nánay István köszöntötte a jubileumi ünnepség résztvevőit a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A kritikus úgy fogalmazott, mindegyik Bors néni feldolgozásnak megvan a létjogosultsága, de a legérvényesebbnek azt az előadást tartja, amely Molnár Piroska főszereplésével született meg a Kolibri Színházban.

 

A jelenlévők nagy tapssal és közös énekléssel köszöntötték a Nemzet Színészét, aki arról számolt be, nem volt kérdés, hogy húsz évvel ezelőtt igent mond Novák János rendező felkérésére, és azóta is örömmel játssza Bors néni szerepét. A kérdésre, előfordult-e, hogy megrohamozták a gyerekek elmondta, gyakran előfordul az ilyesmi, megesik, hogy a közönség megszólítva érzi magát és megindul, amint elhangzik a szöveg, hogy „menjünk fel a háztetőre”.

 

Novák János egy rendhagyó előadást is felidézett, amikor ikerlányai a lábába kapaszkodtak és nem akartak lemenni a színpadról. „Ennek az lett a vége, hogy olyan sok gyerek mászott fel hozzánk, hogy megtelt a színpad és a kicsik jelenlétében ment le a Bors néni. Mindenki, aki mikrofont ért, velünk énekelt, nem lehetett díszletet változtatni, a függönyt pedig képtelenség volt leengedni. Azt hittem, hogy eljött a világvége, csúfosan megbuktunk, de olyan sikert arattunk, mint még soha. A szülőknek rettenetesen tetszett a dolog, utána odajöttek gratulálni a fantasztikus interaktív produkcióhoz” – mesélte a rendező, aki a Talla Galla című dallal nyitotta meg a kiállítást.

 

„Köszönöm a Bors néniknek, Lackóknak, Titilláknak, Vízimolnároknak, Játékmestereknek, egykori és mai munkatársaimnak, tervezőknek, koreográfusoknak, zenész barátaimnak, a felcseperedett és a kezdő stúdiósoknak, kicsiknek, nagyoknak, barátoknak, lányaimnak, közeli és távoli ismerősöknek, hogy együtt ünnepelhetjük Molnár Piroskát és a 20 éves Kolibris Bors nénit!” – tette hozzá Novák János.

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött a megnyitóra! Azok, akik távol maradtak, november 7-éig még megtekinthetik a kiállítást!

 

Az ünnepségről:

IMG_1513

1.

IMG_1452

2.

IMG_1501

3.

IMG_1482

4.

IMG_1462

5.

IMG_1407

6.

IMG_1520

7.

IMG_1505

8.

IMG_1426

9.

IMG_1577

10.

IMG_1546

11.

IMG_1725

12.

IMG_1585

13.

IMG_1601

14.

IMG_1586

15.

Fotó: Kolibri Színház