Locspocs és a sárkánylány – Az előadásról képekben

2022. 03. 22.

Legfrissebb bemutatónkról képekben is beszámolunk.

Március 19-én mutattuk be a Kolibri nagyszínpadán legújabb Locspocs-mesejátékunkat, Locspocs és a sárkánylány címmel. A Kolibri Színház 30 éves jubileuma alkalmából készült előadást Novák János állította színpadra, a lenyűgöző jelmezeket, a bábokat és a díszletet Orosz Klaudia tervezte, a koreográfia Lakatos János munkája, a fülbemászó dallamokat Novák János komponálta Horváth Péter dalszövegeire. Tor Ǻge Bringsværd meséjét Kozák Katalin fordítása alapján Horváth Péter írta színpadra.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló zenés játékban a címszereplő ifjú tengeri szörnyet Nizsai Dániel, Hamayokót a sárkánylányt Nyirkó Krisztina kelti életre. Mellettük Török Ági, Szívós Károly, Krausz Gábor, Ruszina Szabolcs, Bárdi Gergő m.v., Mult István, Alexics Rita, Rácz Kriszta, Rácz Kármen, Farkas Éva, Gazdag László, Bósz Tamás m.v. és Balogh Márton István m.v. tűnik fel az előadásban.

A Locspocs-előadások különleges helyet vívtak ki a Kolibri Színház életében. Tor Ǻge Bringsværd norvég író meseregénysorozatából az első színpadi adaptáció Locspocs ​és a bolygó hollandi címmel 1992-ben született meg Székely Andrea rendezésében, ezt követően 2007-ben Novák János állította színpadra a Locspocs, a kis tengeri szörnyet, amely 2021 végéig folyamatosan műsoron volt.

A Locspocs-sorozat legújabb epizódja tehát jubileumi produkció is egyben: az elbűvölő mesehős története pontosan 30 éve, a Kolibri Színház megalakulásakor indult hódító útjára, s kalandjait három évtizede lankadatlan figyelemmel és szeretettel követik kicsik és nagyok egyaránt.

Mindenki emlékszik még Locspocsra, a kis tengeri szörnyre, aki félt a víztől, de megtanult úszni és komoly hőstetteket hajtott végre, hogy megtalálja elveszettnek hitt szüleit. Nos, Locspocs időközben felnőtt, és házasodni készül. Szíve választottja az a japán sárkánylány, akivel még kölyökkorában barátkozott össze. Csakhogy egyikük szülei sem örülnek a házassági tervnek. „Tűz és víz nem egymáshoz való!” Locspocs azonban nem hagyja magát, tűzön-vízen át küzd a szerelméért.

Az előadásról képekben:

Az előadásfotókat Éltető Anna készítette.

További képeket az albumban találtok.