Különdíjat nyert a Függésben a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén

2015. 11. 20.

A Kolibri Színház és a K.V. Társulat koprodukciós előadását különdíjjal jutalmazták a 2015. november 9-15. között megrendezett 8. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott csütörtöki díjátadón három előadás kapott megosztott fődíjat: Fabók Mancsi Bábszínháza a Vitéz László és Vas Juliska című előadásért, a Mentőcsónak és FÜGE közös előadása Újvilág címmel, valamint a Budapest Bábszínház és a Mesebolt Bábszínház Tíz emelet boldogság című előadása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kétszázezer forintos különdíját a Mesebolt Bábszínház A haza című alkotása, valamint A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és a K.V. Társulat Függésben című közös munkája nyerte.

5

 

A Szücs Zoltán Függésben című művéből, Czukor Balázs rendezésében készült előadást a zsűri a következő indoklással díjazta: az alkotók azon törekvéséért, ahogyan társadalmi problémát mutatnak meg kortársi módon, szórakoztatóan és elgondolkodtatóan; megtalálva az optimális hangnemet, stílust és színházi formát a megszólalás érvényességéhez és élményszerűségéhez.

 

12

A kétévente megrendezett szemle idei programjába benevezett 80 előadás közül szakmai csoport válogatta ki a bemutatott 14 darabot. A csoport tagja volt Kaposi László drámapedagógus, rendező, Réczei Tamás rendező, Sándor L. István színházi szakíró és Szakall Judit drámapedagógus, rendező, a zsűrizésben pedig Csizmadia Tibor rendező, Láposi Terka bábpedagógus, Stuber Andrea színikritikus és Vasvári Csaba színész vett részt.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban november 9-től 15-ig zajló szemle programjában 14 előadást mutattak be a társulatok, a díjátadón az összes produkció megkapta a Szemle diplomát, amellyel a zsűri a magas szakmai színvonalat jutalmazta.

Forrás: Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle – sajtóközlemény