Kerek jubileummal zárjuk az évadot – A bagoly, aki félt a sötétben 50!

2018. 06. 05.

A 2017/2018-as évad utolsó előadásával egyúttal A bagoly, aki félt a sötétben félszázadik előadását ünnepeljük.

2016 októberében mutattuk be, és azóta ia nagy sikerrel játsszuk a Fészekben Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben című műve alapján készült előadásunkat, Szívós Károly rendezésében.

A történet főszereplője Hupp, a kis gyöngybagoly, akinek számos jó tulajdonsága mellett van egy rossz is: fél a sötétben. Éjszakai bagoly lévén ez a félelem sok mindenben meggátolja, ezért meg kell tanulnia legyőzni. Ebben nemcsak szülei segítik őt bátorításukkal, hanem új barátai is, akik megmutatják neki, mi mindenre jó a sötétség…

Szívós Károly szerint az előadás egyik fontos mondandója, hogy miközben a szülők szeretettel óvják, etetik, tanítják gyermeküket, igyekeznek támogatni abban is, hogy saját tapasztalatokra tegyen szert és önállóan küzdje le félelmeit, szorongásait. „Az idegenekkel való találkozások a kisbagoly számára új barátságokat és ismereteket hoznak, amelyek mind erősítik a személyiségét, és rádöbbentik arra, hogy a világ tele van felfedezhető és megismerhető szépségekkel” – fogalmazott a rendező.

Az előadás zenéjét Nyitrai László szerezte, a videó-animációt Bodnár Zoltán készítette, a báb-, díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia, a rendező munkatársa Vajdai Veronika.

Játsszák: Nizsai Dániel, Tisza Bea és Mult István.

A kritika így látta az előadást:

“Bevackolódni a Kolibri Fészekbe mindig élvezet. (…) Most sem csalódtunk a színpadi varázslatban, a színészekben, Szívós Károly rendezésében. (…) Orosz Klaudia ötletes díszletei, jelmezei és bábfigurái tökéletesen harmonikus látványvilágot teremtenek. Bodnár Zoltán szellemes videóanimációt társított a színészi játékhoz. Nizsai Dániel bújt Hupp bőrébe és tollába, Tisza Bea és Mult István személyesíti meg az összes megkérdezett éjszakai állatot és embert. Villámgyorsan váltanak ruhát, szerepet, hanghordozást – lenyűgözve ezzel valamennyi nézőt, életkortól függetlenül.” – Nem minden az, aminek látszik – Olvassbele.com, Lengyel Szilvia írása

Szívből gratulálunk minden alkotónak, szereplőnek és közreműködőnek az 50. előadáshoz! Találkozunk a 2018/2019-es évadban!