Háry János visszatér születése színhelyére!

2014. 03. 09.

Március 9-én Háry Jánossal a Müpában találkozhattok!

Háry 3

 

Játsszunk Háry Jánost! című előadásunk bemutatója a Művészetek Palotájában volt, azóta a Kolibriben játsszuk. Most vasárnap, március 9-én délelőtt 11 órakor ismét látható lesz a MÜPA-ban, a Nemzeti Filharmonikusok Muzsikus akcióhősök című sorozatának keretében.

 

A résztvevő gyerekek nemcsak játszhatnak, de énekelhetnek is az előadásban.

 

Alkotók az előadásról:

 

„Az előadás a korabeli vásári bábjáték formáját és hangulatát idézi – mondta Szívós Károly, aki Török Ágnessel a prózai szerepeket bábozó vándorszínészeket játssza. – Orosz Klaudia olyan mutatványos kocsit tervezett, melynek mind a négy oldala különböző helyszíneket jelenít meg. A sokszínűséget fokozza, hogy a kocsi nem statikus díszlet, forgatásával és mozgatásával a színpad tere és képe folyamatosan alakul, változik.”

„Igyekszünk mindig azt a formát megtalálni, ami a leginkább illik a történethez, és egyúttal újat is ad a közönségnek. A Háry János tervezésekor szinte kézenfekvő volt, hogy az egymáshoz lazán kötődő epizódokból épülő előadásban a gyerekek aktív szerepet kapjanak. Egyrészt mert számukra is ismerősek az operában elhangzó népdalok, másrészt a közös játék, az együtt éneklés Kodály fő zenei nevelési elve volt – az ő szellemiségét is szeretnénk átadni az operával.”