Főszerepben: a papír – A Mi újság? bemutatójára készülünk

2017. 09. 25.

Tisza Bea és Ruszina Szabolcs „papírjátéka” szeptember 30-án debütál a Kolibri Fészekben.

 

A legkisebbeknek szóló Small Size – Performing Arts for Early Years nemzetközi együttműködés Wide Eyes programjának keretében létrejött előadás a beszéd nélküli színház lehetőségeit aknázza ki innovatív, kísérletező, játékos formában.

A 2015 júniusában mindössze néhány perces etüdsorként indult produkció több mint kétéves alkotói folyamatáról így vall Tisza Bea és Ruszina Szabolcs író-rendező-szereplő páros:

„Izgalmas kihívásnak tartottuk, hogy alkotóként együttesen kutathatunk, kísérletezhetünk az anyaggal, és hozhatunk létre egy előadást  nem a megszokott hathetes próbaidőszak alatt, hanem időt hagyva a koncepció megérlelésére és többszöri kipróbálására is. A papírral való kreatív játékba az előadás végén a gyerekeket is  bevonjuk, így az anyag használatának megtapasztalása új dimenziókat nyithat meg számukra.”

A 3-6 éves korosztálynak szóló előadás látványvilágát Orosz Klaudia, a Kolibri Színház képzőművészeti vezetője tervezte. A zenei kíséretet Novák János érzékeny, változatos, mégis egységes stílusú csellójátéka, valamint Bornai Szilveszter leleményes, játékos tangóharmonika- és zörej hangszerkavalkádja adja.

A Mi újság? bemutatóját szeptember 30-án, szombaton, 15 órakor tartjuk a Kolibri Fészekben.

Az előadásról bővebben ide kattintva olvashattok.