Évadnyitó a Kolibri Színházban – Öt premierrel készülünk!

2015. 08. 28.

Augusztus 24-én megnyitotta az új évadot a Kolibri Színház. Az alábbiakban kiderül, mi mindennel várunk benneteket ebben az évadban.

Augusztus 24-én megtartotta évadnyitó társulati ülését a Kolibri Színház. Köszöntő beszédében Novák János igazgató elsőként arról számolt be, hogy szeptember 5-én, hagyományainkhoz híven egész napos, ingyenes családi eseménysorozattal várjuk a közönséget. A Kolibri Fesztivál műsoráról itt tájékozódhattok.

Az állandó programok mellett a 2015/2016-os évadban öt bemutatót tervez a színház. Kolozsi Angéla Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című meséjéből Novák János rendezésében készül előadás, amelynek olvasópróbái már ezen a héten elkezdődnek, a bemutató pedig október végén lesz.

Karácsonyra egy ünnephez méltó produkcióval készül a társulat: Selma Lagerlöf művéből Horváth Péter írta színpadra a Karácsonyi rózsa legendája című történetet, amelyet szintén az igazgató rendezésében mutatnak be.

A jövő év februárjában a Platform Shift + nemzetközi színházi együttműködés keretében tart premiert a színház: az előadás Tasnádi István író közreműködésével Vidovszky György rendezésében készül. Tavasszal egy klasszikus Apuleius-műből Horváth Péter által színpadra írt meseopera, az Amor és Psyche bemutatója várja a közönséget, a produkcióhoz a Händel áriákat Oberfrank Péter válogatta.

A legkisebbekre gondolva Csipcsipcsóka címmel készül előadás, amelyet Török Ági és Szívós Károly közösen rendez.

Novák János a tervezett bemutatók ismertetése mellett azt is kiemelte, hogy idén az új évadot óriásplakátokkal köszönti a Kolibri Színház, amelyek szeptember 1-től lesznek láthatók a Nyugati téri és az Astoria metrómegállókban, az Andrássy úton, korlátplakát és világító tábla formájában pedig a 4-es 6-os villamos vonalán több helyen.

oriasplakat fekvő low

Ehhez kapcsolódóan a Kolibri Színház azzal a felhívással fordul a nézőkhöz és a társulati tagokhoz, hogy készítsenek magukról fotót a plakátok előtt és küldjék el a sajto@kolibriszinhaz.hu email címre, a legjobban sikerült képeket pedig a színház honlapján és Facebook-oldalán tesszük közzé.

A Kolibri Színház arculat építésének fontos része az az imázs film is, amely tavasszal készült el Vidovszky György rendezésében, és azóta nagy sikert aratott itthon és külföldön egyaránt – hangsúlyozta Novák János.

A videót itt tekinthetitek meg:

 

 Köszönjük a HSC Stábiskola tanulóinak a videó elkészülésében nyújtott segítséget!