Óz, a varázsló

L. Frank Baum több, mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el.

A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában a legkülönbözőbb kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi szívekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorka is tőle kér tanácsot, hogyan juthatna vissza Kansasba.

A Kolibri Színház immár harminc éves hagyományai-nak megfelelő új köntösben kerül a kisiskolás nézőink elé, Gothár Péter rendezésében.

 

Bemutató: 2023. január 28.

 

 

Kosztolányi-est – Novák János zenei estje

A méltán népszerű Ady-dalok és Szép Ernő szintén sikert arató megzenésített versei után a Kolibri Színház igazgatója, Novák János, csellóművész, zeneszerző, előadóművész és rendező ezúttal Kosztolányi Dezső általa megzenésített költeményei közül válogatott össze egy csokorra valót. A dalokban közreműködik Tóth Tamás és Darvas Benedek, valamint elhangzik egy-egy vers Horváth Péter tolmácsolásában. A műsorban Kosztolányi költészetének olyan remekei csendülnek fel, mint a Boldog, szomorú dal, a Könyörgés az ittmaradókhoz, a Harsány kiáltások tavaszi reggel, vagy a Hatalmas ősz, amelynek a dallama később Cseh Tamás és Bereményi Géza „Levél nővéremnek” című bemutatkozó lemezének az átkötő zenéje lett. „Játszom én és néha este / fölkelek / s játszom, hogy akik alusznak, / gyerekek” – A játék című vers sorai egyaránt tükrözik a költő és a dalszerző művészi hozzáállását és egyúttal az est mottójának is tekinthető. 

Hangmadár

Ami él, az mozog. Énekel, göcög, kacag, vijjog és dörömböl. Hangot hallani, hangot adni csodás! Rajtunk a sor, hogy együtt zenéljünk! Hangokból és képekből születik meg a játék. Varázslatos utazásra hív minket a Hangmadár és a Mesélő.

Áruló

Kolibri Pince (VI. Andrássy út 77.)

A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy titokzatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást: mindent technikai lehetőséget bevet, hogy szemmel tartsa üldözőit. Társa az akcióban egy egyszerű pizzafutár, aki – a nézőkkel együtt – próbál segíteni a lánynak. A tét nem kicsi: biztonság vagy szabadság, kontroll vagy veszélyekkel teli jövő. Hős legyen a lány vagy áruló?

A PlayOn! nemzetközi együttműködésben készült – ‘interaktív nyomozójátéknak’ titulált – előadás a maga nemében egyedi vállalkozás: a fordulatokkal tarkított eseménysort a nézők egy telefonos applikáció segítségével alakítják, befolyásolják, így a nézők valóban résztvevőknek érezhetik magukat, nem csak passzív szemlélődőnek. A döntés a kezükben van.

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a University of York (UK) és a Teatr Ludowy (Lengyelország) koprodukciója.

Külön köszönet az Eötvös10 munkatársainak a külső felvételek létrejöttéért.

Előbemutató: 2022. június 4.

Bemutató: 2022. október 15.

     

 

Locspocs és a sárkánylány

Kolibri Színház (VI. Jókai tér 10.)

Emlékeztek Locspocsra, a kis tengeri szörnyre, aki félt a víztől, de megtanult úszni és komoly hőstetteket hajtott végre, hogy megtalálja elveszettnek hitt szüleit? Nos, Locspocs felnőtt, és házasodni készül. Szíve választottja az a japán sárkánylány, akivel még kölyökkorában barátkozott össze. Csakhogy egyikük szülei sem örülnek a házassági tervnek. „Tűz és víz nem egymáshoz való!” Locspocs azonban nem hagyja magát, tűzön-vízen át küzd a szerelméért. A Locspocs-sorozat legújabb epizódja jubileumi produkció is egyben: a kis tengeri szörny története pontosan 30 éve, a Kolibri Színház megalakulásakor indult hódító útjára, s kalandjait három évtizede lankadatlan figyelemmel és szeretettel követik kicsik és nagyok egyaránt.

Az előadás időtartama kb. 110 perc egy szünettel.

Bemutató: 2022. március 19.