Tulipános tó – a Helytelenek Társulat előadása

A sorozat tavaszi részében a tavasszal együtt egy új lakó is érkezik a Dióligetbe, nem más, mint Malacka, kistestvére, Töfi születik meg. Az új helyzetet mindenkinek szokni kell, legfőképp Malackának. Ám egy kalandos út a Tulipános tóhoz és sok tanulságos találkozás rendezi a helyzetet és a testvérek boldogan folytatják közös útjukat.

 

Az előadás időtartama kb. 50 perc.

Óz, a varázsló

A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából…

L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el. Az ismert történet a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő új köntösben, különleges látványvilággal kerül a kisiskolás nézők elé.

Az előadás időtartama kb. 110 perc egy szünettel.

Bemutató: 2023. január 28.

Az előadás a Budapest 150 programsorozat keretében jött létre.

 

 

 

Kosztolányi-est – Novák János zenei estje

A méltán népszerű Ady-dalok és Szép Ernő szintén sikert arató megzenésített versei után a Kolibri Színház igazgatója, Novák János, csellóművész, zeneszerző, előadóművész és rendező ezúttal Kosztolányi Dezső általa megzenésített költeményei közül válogatott össze egy csokorra valót. A dalokban közreműködik Tóth Tamás és Darvas Benedek, valamint elhangzik egy-egy vers Horváth Péter tolmácsolásában. A műsorban Kosztolányi költészetének olyan remekei csendülnek fel, mint a Boldog, szomorú dal, a Könyörgés az ittmaradókhoz, a Harsány kiáltások tavaszi reggel, vagy a Hatalmas ősz, amelynek a dallama később Cseh Tamás és Bereményi Géza „Levél nővéremnek” című bemutatkozó lemezének az átkötő zenéje lett. „Játszom én és néha este / fölkelek / s játszom, hogy akik alusznak, / gyerekek” – A játék című vers sorai egyaránt tükrözik a költő és a dalszerző művészi hozzáállását és egyúttal az est mottójának is tekinthető. 

Hangmadár

Ami él, az mozog. Énekel, göcög, kacag, vijjog és dörömböl. Hangot hallani, hangot adni csodás! Rajtunk a sor, hogy együtt zenéljünk! Hangokból és képekből születik meg a játék. Varázslatos utazásra hív minket a Hangmadár és a Mesélő.

Az előadás időtartama kb. 30 perc, melyet rövid játék követ.

 

Bemutató: 2022. október 29.

Áruló

Kolibri Pince (VI. Andrássy út 77.)

A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy titokzatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást: mindent technikai lehetőséget bevet, hogy szemmel tartsa üldözőit. Társa az akcióban egy egyszerű pizzafutár, aki – a nézőkkel együtt – próbál segíteni a lánynak. A tét nem kicsi: biztonság vagy szabadság, kontroll vagy veszélyekkel teli jövő. Hős legyen a lány vagy áruló?

A PlayOn! nemzetközi együttműködésben készült – ‘interaktív nyomozójátéknak’ titulált – előadás a maga nemében egyedi vállalkozás: a fordulatokkal tarkított eseménysort a nézők egy telefonos applikáció segítségével alakítják, befolyásolják, így a nézők valóban résztvevőknek érezhetik magukat, nem csak passzív szemlélődőnek. A döntés a kezükben van.

Az előadás időtartama kb. 60 perc.

 

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a University of York (UK) és a Teatr Ludowy (Lengyelország) koprodukciója.

Külön köszönet az Eötvös10 munkatársainak a külső felvételek létrejöttéért.

 

Előbemutató: 2022. június 4.

Bemutató: 2022. október 15.

 

     

 

Locspocs és a sárkánylány

Kolibri Színház (VI. Jókai tér 10.)

Emlékeztek Locspocsra, a kis tengeri szörnyre, aki félt a víztől, de megtanult úszni és komoly hőstetteket hajtott végre, hogy megtalálja elveszettnek hitt szüleit? Nos, Locspocs felnőtt, és házasodni készül. Szíve választottja az a japán sárkánylány, akivel még kölyökkorában barátkozott össze. Csakhogy egyikük szülei sem örülnek a házassági tervnek. „Tűz és víz nem egymáshoz való!” Locspocs azonban nem hagyja magát, tűzön-vízen át küzd a szerelméért. A Locspocs-sorozat legújabb epizódja jubileumi produkció is egyben: a kis tengeri szörny története pontosan 30 éve, a Kolibri Színház megalakulásakor indult hódító útjára, s kalandjait három évtizede lankadatlan figyelemmel és szeretettel követik kicsik és nagyok egyaránt.

Az előadás időtartama kb. 110 perc egy szünettel.

Bemutató: 2022. március 19.