Díjnyertes lett az Emma csöndje az eSzínház Fesztiválon!

2021. 09. 28.

Emma csöndje című előadásunk a gyermek- és ifjúsági kategória egyetlen díjazottjaként elnyerte a szeptember 17-26. között megrendezett eSzínház Fesztivál Közönségdíját.

Az eSzínház működtetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért hazai és határon túli színházak, valamint független társulatok számára hirdetett szeptemberben online színházi fesztivált. 21 színház és társulat 25 produkcióját összesen 31 országból követték figyelemmel a nézők az első online színházi szemlén, amely a vasárnapi eredeményhirdetéssel ért véget. A hat gyerek- és ifjúsági előadás közül a közönség az Emma csöndjét ítélte a legjobbnak.

2021. szeptember 17-26. között tartották az ország első online térben rendezett színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját nézhette meg a közönség. A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett 303.000 órán keresztül aktív nézői jelenlét mellett 31 országból regisztráltak az előadásokra és az ingyenes kerekasztal-beszélgetésekre. A fesztiválra jelölt alkotásokat szakmai zsűri – amelynek tagjai Radnóti Zsuzsa, Ráckevei Anna, Horváth Csaba, Ujj Mészáros Károly és Légrádi Gergely voltak – valamint a nézők egyaránt értékelték, ennek köszönhetően a szeptember 26-i záróestén a fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó díjat a Kutyaportéka című előadás nyerte. A legjobb női főszereplő Kiss Mari, a legjobb férfi főszereplő Pál András, a legjobb látványtervért járó díjat pedig az Orlando című darab érdemelte ki. A zsűri különdíját a Haragossziget vihette haza. A közönségszavazás eredményképp a prózai kategóriában a Kiváló dolgozók – igaz történetek a gondoskodásról, valamint a gyermek- és ifjúsági kategóriában az Emma csöndje című előadás vihetett haza különdíjat” – olvasható az eSzínház közleményében.

A díjazottakról bővebben itt olvashattok.

Az eredményhirdetés élő közvetítése hamarosan visszanézhető lesz az eSzínház YouTube csatornáján.

A díjátadó ünnepségről később tájékoztatjuk közönségünket.

Ezúton is szeretettel gratulálunk az Emma csöndje valamennyi alkotójának, szereplőjének és a közreműködő munkatársaknak!