Bogyó és Babóca premiert tartottunk!

2018. 03. 27.

Magyarországon elsőként a Kolibri Színházban készült színpadi előadás Bartos Erika nagy sikerű mesesorozatából, Andrusko Marcella rendezésében. Az ősbemutatót március 24-én tartottuk a Kolibri Fészekben. Az alábbiakban a köszöntő beszédekből és az előadás képeiből láthattok válogatást.

   

Az óvodás korosztálynak szóló bábelőadás egy kalandos éven át követi Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány barátságának fordulatos állomásait. Bogyó és Babóca mellett megelevenedik Bartos Erika kis állatok által benépesített mini-univerzumának többi szereplője is: Vendel, a minden lében kanál szarvasbogárfiú, Ugri, a hiperaktív szöcskelány, Gömbi, a kis krumplibogár, Szellő, a királylányos szitakötőkislány, és még sokan mások.

Bartos Erika meséiből Nagy Orsolya készített a Kolibri Színház számára színpadi adaptációt. A látványtervező Wunder Judit, a zeneszerző és zenei közreműködő Bata István, a kellékes Reymeyer Dóra, a rendező munkatársa Vajdai Veronika, a rendező Andrusko Marcella

Az összes bábfigurát két színész, Rácz Kármen és Ruszina Szabolcs mozgatja és szólaltatja meg, bravúros technikai felkészültséggel.

Novák János premier utáni köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a Kolibri Színház kiemelt törekvései közé tartozik a kortárs szerzők műveinek színpadra állítása. „Örömmel tölt el, hogy mostantól a Bartos Erika méltán népszerű mesesorozatából készült Bogyó és Babóca bábelőadás is gazdagítja a repertoárunkat. Köszönöm a szerzőnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a művét és értékes észrevételeivel segítette az előadás megszületését. Köszönöm továbbá a rendezőnek, a Kolibri Színház művészeinek és munkatársainak valamint az összes alkotónak az odaadó, magas színvonalú munkát, és még sok sikeres előadást kívánok!” – fejezte ki elismerését a színigazgató.

Andrusko Marcella számára, mint azt a bemutató közönségének elárulta, különösen nagy kihívást jelentett a Bogyó és Babóca színre vitele, hiszen ez az első rendezése. „Úgy érzem, nagyon jó csapat állt össze ehhez az előadáshoz, mindvégig értettük és ösztönöztük egymást, és rengeteg segítséget kaptam mindenkitől. Szeretném megköszönni Novák Jánosnak a belém vetett bizalmat, Rácz Kármennek és Ruszina Szabolcsnak a lenyűgöző bábszínészi munkájukat, Nagy Orsinak a folyamatosan alakuló forgatókönyvet, Wunder Juditnak a fantasztikus látványt és díszleteket, Bata Istvánnak a fülbemászó zenét, és a Kolibri valamennyi munkatársának a támogató közreműködését” – mondta a rendező.

Bartos Erika, aki személyesen is részt vett a bemutatón, saját oldalán adott hírt a Kolibri Fészekben látható bábelőadásról, elismerő szavakkal illetve a művészeket és az alkotókat: „Bogyó és Babóca sorozatomból a Kolibri Színház készített bábelőadást, Andrusko Marcella rendezésében. Köszönöm Novák Jánosnak a bizalmat, Rácz Kármennek és Ruszina Szabolcsnak a kiváló színészi jelentétet. Köszönöm a bábelőadás minden résztvevőjének a szeretetteljes darabot, a vicces és szívmelengető feldolgozást. A nagyszerű látványt, kedves bábokat, ötletes díszletmegoldásokat, a lendületes szövegkönyvet, és még számtalan fontos részletet, az ügyes megvilágítást, a ragyogó zenét, a barátságos és otthonos hangulatot.

További képek az előadásból:

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

 

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Fotó: H.S.C. Stábiskola