Bajuszt növesztett a műszak – Jótékonysági összefogás a Kolibriben

2018. 12. 04.

Amúgy szívesebben maradnak a háttérben, de most kamera elé álltak: műszaki munkatársaink a Movember mozgalomhoz csatlakozva bajuszos fotóikból naptárat készítenek, és a bevételt karitatív célokra fordítják.

A Movember az angol moustache (magyarul bajusz) és a november szavak összetételéből született 1999 -ben Ausztráliában, és azóta világméretű mozgalommá fejlődött. A mozgalom követői minden év novemberében bajuszt növesztenek, hogy így hívják fel a figyelmet a férfiak rákos megbetegedései elleni küzdelem fontosságára. E nemes ügyhöz csatlakozott a Kolibri Színház hat műszaki munkatársa: Farkas Zoltán, Gruber Norbert és Viosz Tamás díszítők, Szőke Béla és Major Sándor színpadmesterek, valamint Pignitzky Ádám világosító. 

„A Kolibri Színházban, ahol díszítőként dolgozom, gondoltunk egyet a műszakkal és a Movember apropójan többen bajuszt növesztettünk novemberben. Ezt egy beszélgetes alkalmával tovább gondoltuk, és felvetődött, hogy milyen vicces lenne különböző bajszos, filmes illetve sportoló karakterekből egy fotósorozatot csinálni. Ebből megszületett az ötlet, hogy a fotókból készítsünk naptárat, az eladásból befolyó összeget pedig ajánljuk fel valamilyen rákos betegekkel foglalkozó alapítvány vagy szervezet számára” –  mondta el Farkas Zoltán, az akció egyik ötletgazdája. 

Pénteken lezajlott a fotózás – a képek tanúsága szerint remek hangulatban -, jelenleg az utómunkákat végzik. A fotókat és a videót Albert Kinga készítette, a fiúk stylistja Alexics Rita volt.

A fotózásról készült videót az alábbi linken nézhetitek meg:

Kolibri Bajusz Naptár 2019

Ha minden jól megy, e hét végén nyomdába kerül a naptár. A szervezők decemember 7-ig, péntekig várják az előrendeléseket az A/4-es méretű, 12+1 lapos, szuper-bajuszos naptárakra!

Érdeklődni, rendelni a színház titkárságán lehet, a 332 25 85-ös telefonszámon. Támogatásotokat előre is köszönjük!