A Richard Challoner Company a ‘Will’ című új Shakespeare komédiával tér vissza a Kolibri színpadára!

2017. 02. 08.

A tavaly februári sikeres Robin Hood előadás után a londoni Richard Challoner Company Neil Zoladkiewicz: Will – A Rómeó és Júlia hátterében című új Shakespeare vígjátékát mutatja be a Kolibri Színházban!

1594-ben járunk, amikor nők még nem léphettek színpadra, ezért a női szerepeket is fiúk játszották. Ki volt az első fiú, aki Júliát alakította Shakespeare híres darabjában, a Rómeó és Júliában?
A fiatal Will Hughes elszökött otthonról, hogy csatlakozzon egy vándorszínész társulathoz, a Lordkamarás Embereihez. A társulat tagja William Shakespeare is, aki beleegyezik, hogy tanoncként maga mellé veszi, és színészt farag a fiúból.
A társulat visszatér Londonba, ahol Will Hughes megismerkedik a színház szellemével, és megkapja első színpadi szerepét, csakhogy szembetalálja magát a többi színésztanonc irigységével. Végül Shakespeare felajánlja neki, hogy ő lehet az első fiú, aki Júliát alakítja a világot jelentő deszkákon.
Ahogy a színpadon megelevenednek a romantikus fordulatok, úgy a függöny mögött is megkezdődnek az összecsapások, mivel a Rómeót és a Tybaltot játszó színész egyaránt szerelmes Anne-be, az új lányba.

A londoni Richard Challoner Középiskolából érkező RICHARD CHALLONER THEATRE COMPANY (Nagy-Britannia) több mint húsz éve rendszeres vendége a Kolibri Színháznak, legutóbbi produkcióik között szerepelt a Robin Hood (2016), a Sherlock Holmes (2015) és a Twist Olivér (2015).

Az angol nyelvű előadást február 10-én, pénteken, 15 órakor láthatja a Kolibri Színház közönsége.