A Notre Dame-i toronyőr – A Richard Challoner Theatre Company vendégjátéka

2020. 02. 17.

A londoni Richard Challoner Theatre Company, a közel 25 éves hagyományt folytatva idén februárban a The Hunchback of Notre Dame című angol nyelvű produkciót hozza el a Kolibri Színházba.

A tavalyi nagy sikerű Karácsonyi ének után a Richard Challoner Középiskola színtársulata ezúttal Victor Hugo klasszikusának újszerű feldolgozását mutatja be, Neil Zoladkiewicz rendezésében. 

“Olyan volt, mint egy óriás, amelyet darabokra törtek, majd rosszul raktak össze.”

 A Notre Dame magas tornyai között él Quasimodo, a púpos harangozó. Mindenki elkerüli vagy kigúnyolja rémisztő külseje miatt, egyedül a szépséges cigánylány, Esmeralda sajnálja meg, aki azonban a jóképű Phoebus kapitányba szerelmes. Claude Frollo főesperes, Quasimodo gonosz mestere el akarja pusztítani a lányt, és egyedül a toronyőr mentheti meg, amikor Párizs népe megrohamozza a székesegyházat…

Neil Zoladkiewicz

A délnyugat-londoni színtársulat 1996 óta rendszeres vendége a Kolibri Színháznak, nagy sikerű produkcióik között szerepelt a Sherlock Holmes (2015), a Twist Olivér (2015),  a Robin Hood (2016), a ‘Will’ – A Rómeó és Júlia hátterében (2017), a Frankenstein (2018) és a Karácsonyi ének (2019). Neil Zoladkiewicz rendező visszavonulása miatt A Notre Dame-i toronyőr egyúttal a színtársulat búcsúelőadása lesz a Kolibriben.

Az angol nyelvű vendégelőadást február 18-án 14 és 18 órakor tűzi műsorára a Kolibri Színház.