A Kukacmatyi 400. előadását ünnepeljük!

2020. 10. 12.

400. előadásához ért Bán János monodrámája, a Kukacmatyi, amit színházunk megalakulása, 1992 óta játszunk töretlen sikerrel a Kolibri Fészekben.

Ha Kovász Emil rálép magányos esti sétáján egy kukacra, abból csak baj lehet. Főleg, ha a kukac ebből az alkalomból meg is szólítja. Az meg már végképp talányos helyzet, ha a kukacot hazaviszi, ruhát ad rá, névvel ruházza fel, sőt, zongorázni is megtanítja. Valahogy így kezdődnek a barátságok… 

Október 13-án tartja a Kolibri Fészek a 400. előadást Bán János monodrámájából, a Kukacmatyiból. Novák János első rendezése immár 1992 óta műsoron van nálunk!

A jubileum alkalmából szeretettel gratulálunk az alkotóknak a társulat és sok ezer néző nevében!

Bán János így nyilatkozott a Kukacmatyiról a 20. évforduló alkalmából:

„Az első rendezésem is a Kolibrihez köthető, akárcsak a Kukacmatyi, ami  egy rendkívül fontos előadás az életemben. Az, hogy 20 éve sikerül itt játszanom, örömmel tölt el. Az előkészítés első pillanata az volt, amikor Novák Jánossal találkoztam az OTP-ben. Mire az ügyintézőhöz jutottunk, meg is beszéltük a darab főbb paramétereit. Utána életem egyik legnehezebb próbaidőszaka következett egy pincében, lehetetlen körülmények között.  (…) A Kukacmatyi, illetve Bodnár Zoliék egyik izgalmas előadása révén az induló Kolibri Színház azonnal kikerült Angliába és ezzel megnyílt a külföldi vendégjátékok sorozata.  Arizonában, a ‘Színház a bőröndben Fesztiválon’ is játszottunk, ráadásul olyan nagy sikerrel, hogy a fesztivál nyerteseinek mondhattuk magunkat. (…) A Kolibribe én mindig hazajövök és ez nagy örömmel tölt el.”