8. Színházak Éjszakája a Kolibri Színházban

2019. 09. 16.

Macskalabirintus, élő CD bemutató, interaktív felújítóptóba…. Csupa különleges és csak ezen a napon látható programmal várjuk nézőinket szeptember 21-én – kora délutántól egészen éjfélig!

„Te mit viszel magaddal?” – így szól a 2019-es Színházak Éjszakája mottója, amelyben egyszerre két jelentés is jól megfér egymással: kíváncsiak vagyunk, milyen felejthetetlen élményekkel távozol a színházból, és arra is, mivel készülsz erre a hosszú, kalandos éjszakára. Erről énekel nekünk Tompos Kátya, az idei évadnyitó színházi fesztivál hivatalos dalában:

 

 

Ebben az évben fontos napra esik a Színházak Éjszakája, hiszen szeptember 21. egyúttal a Magyar Dráma Napja. 1883-ban ekkor tartották Madách Imre alapművének, Az ember tragédiájának ősbemutatóját a Nemzeti Színházban. 34 budapesti színház csatlakozott az idei Színházak Éjszakájához, köztük új és olyan visszatérő intézmények, mint a Kolibri Színház, amely a kezdetektől fogva részt vesz a rendezvényen.

 

Idén is az a legfőbb célunk – a szervezőké és nekünk, „színházcsinálóké” egyaránt -, hogy igazán közvetlenné tegyük a kapcsolatot a közönség és a színházi emberek, alkotók között. Ezért ezen az estén a Kolibri társulata is igyekszik a színház legizgalmasabb arcát megmutatni a nézőknek, velük együtt átélve a közös játék és felfedezés örömét!

 

Részletes programjainkat itt olvashatjátok:

8. SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA a Kolibriben

15.00-18.30                 Macskalabirintus – avagy kalandozás a Macskák és London világában

  • Interaktív „kulisszajárás” művészeink és stúdiósaink közreműködésével, kilenc állomásban

          – állati jóga pózok Megyes „Jenny” Melindával;  illemtan óra, viselkedés gyakorlatok, angol etikett Erdei Juli „Dadussal”; angol mesék, versikék, bájolók Németh „Grimms” Tibkótól;       matrózjátékok Gazdag László „kapitánnyal” és matrózaival; smink tanácsok Alexics „Lulu” Ritától; macskazene, hangszerismertetés Kecskeméti Gáborral   

          – a végén közös Macska-videóklip készül, amit magaddal vihetsz

 

19.00-20.00                Élő CD bemutató

  • Dalok A császárfiú álma és Az aranygyapjas kaland c. előadásainkból, a társulat összes tagjának közreműködésével

 

20.30-22.00                Ugyanaz hátulról

  • Felújító próba Az aranygyapjas kaland jeleneteiből; interaktív játékok, kulisszatitkok Alexics Ritával, Ruszina Szabolccsal, Nizsai Dániellel, Szanitter Dáviddal, Fehér Danival és sokan másokkal

 

22.30-kb. 0.00           Bereményi-dalok és Rézpróba koncert

  • Bereményi Géza megzenésített verseit a társulat tagjai adják elő; zenei közreműködők: Novák János, a dalszerző, Bornai Szilveszter, Kecskeméti Gábor és Tóth Tamás
  • Rézpróba koncert – a Kolibri fúvószenekara játszik

Programjainkat mozgáskorlátozott vendégeink is látogathatják!

A Kolibri Színház teljes programja – ahogy a Színházak Éjszakáján résztvevő összes színházé – egy karszalaggal látogatható. A belépésre jogosító karszalagot megvásárolhatjátok a jegy.hu weboldalon vagy a Kolibri Színház Jókai téri jegypénztárában (Budapest VI. Jókai tér 10.).

Bővebb információ a Színházak Éjszakájáról: https://www.szinhazakejszakaja.hu/

Mindenkit szeretettel várunk szeptember 21-én a 8. Színházak Éjszakáján!