50 éves az ASSITEJ – Ünnepel a Magyar Központ

2015. 05. 14.

Az ASSITEJ ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

50 éves az ASSITEJ!:

Az ASSITEJ ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ez alkalomból – az április 21-27. között Berlinben megrendezett ünnepség után – május 15-én az ASSITEJ Magyar Központban is megünnepli ezt a jeles eseményt.

Az ünnepséget összekötik az esedékes ASSITEJ közgyűléssel és Novák János, a Kolibri Színház igazgatója, a Magyar Központ elnöke hivatalosan is bejelenti a VIII. Kaposvári ASSITEJ Biennáléra való válogatás megkezdését, illetve a válogató személyét.

logo_assitej-magyar-központ

Az ASSITEJ-ről:

Az ASSITEJ Magyar Központ a gyermek- és ifjúsági színházak világszervezetének magyar egyesülete 1971-ben jött létre. Alapvető célkitűzése, hogy Európa legjobb gyermekszínházi törekvéseit mutassa be Magyarországon, illetve a legjobb magyar gyerekelőadásoknak és szerzőknek nemzetközi ismeretséget szerezzen. A jelenlegi struktúra, melynek keretében a központ a Kolibri Színházban működik, 2000 óta áll fenn. Tagjaink között egyaránt vannak professzionális és amatőr színházak, társulatok, Magyarország-szerte.

Legfőbb tevékenységünk a kétévente – legutóbb 2014. május 5-10 között – megrendezésre kerülő Kaposvári Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálé megszervezése, létrehozása.

A biennálé kulturális és művészeti programok, magyar és határon túli színházi előadások széles skáláját kínálja gyermekek, fiatalok, családok számára egyaránt. Az előzetesen kiválogatott előadásokat kerekasztal-beszélgetések, ifjúsági programok, workshopok kísérik.

A következő ASSITEJ biennáléra 2016 májusában kerül sor.