Végvári Viki és Ruszina Szabi a Cirókában jártak

2013. 11. 09.

Drámapedagógusunk, Végvári Viktória és színészünk, Ruszina Szabolcs a kecskeméti bábszínházban tartottak workshopot.

szabiek

Szabi az első és a második, Viki a harmadik képen rejtőzik… 🙂

 

Viki és Szabi a Cirókában vendégeskedtek:

 

Drámapedagógusunk, Végvári Viktória és színészünk, Ruszina Szabolcs a Ciróka Bábszínházban tartottak drámapedagógiai workshopot, ugyanis a kecskeméti színház első tantermi színházi előadására készül, amely az Anyegin történetből készül a Színház- és Filmművészeti Egyetemen frissen végzett Ivanics Tamás rendezésében.

A kurzus során színészeink a drámapedagógia elméleti alapjai mellett, gyakorlati tréningen ismertették meg a különböző játéktípusokkal és azok alkalmazási lehetőségeivel a Ciróka színészeit.

 

Végvári Viktória a színházpedagógia szerepéről a színházban:

 

“Sokat gondolkoztunk azon, hogy a színházpedagógia miért lett mostanra olyan jelentős. Egy nemrégiben ismertetett ifjúságkutatás a mostani tizenéveseket csendes generációnak nevezte. Ez válasz lehet arra, hogy miért fontos a színház- és a művészet pedagógia. A mai fiataloknál nem nagyon léteznek működő kisközösségek, ahol a saját kortársaikkal ki- és megbeszélnék az őket foglalkoztató témákat, problémákat.

Az előadások utáni 50-90 perces foglalkozásokon a látottakat a lehető legtöbb szempontból közösen átbeszéljük. A célunk az, hogy a kamaszok gondolkodásmódjában érjünk el valamiféle változást. Azt próbáljuk megmutatni, hogy bármilyen konfliktus jöhet az életben, a megoldásban az segít, ha átgondoljuk, átbeszéljük a problémát. Nem oldjuk meg a fiatalok helyett a konfliktusokat, nem kínálunk kész válaszokat, hanem a saját megoldás útját kívánjuk megmutatni”.

 

A workshopról képekben:

DSCN2335

1.

anyegin

2.

DSCN2325

3.

DSCN2300

4.

 DSCN2263

5.

DSCN2230

6.

 DSCN2275

7.

Fotók: Ciróka Bábszínház