Újabb online alkotóműhelyt tartottak a EuropeFiction résztvevői

2021. 03. 29.

A HELIOS Theater, valamint a Kolibri Színház és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium hallgatóinak közreműködésével zajló találkozó témája az ‘egyszerűség’ és ‘szabadság’ volt. Gyevi-Bíró Eszter beszámolója.

Március 27-én,  a Színházi Világnapon a EuropeFiction együttműködés keretében online találkozót tartott a német HELIOS Theater ifjúsági tagozata és a Kolibri Színház csapata – Gyevi-Bíró Eszter és Eck Attila drámapedagógusok vezetésével, Krausz Gábor valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium 13 hallgatójának közreműködésével. 

Gyevi-Bíró Eszter így foglalta össze az online térben, de rendkívül bensőséges hangulatban zajló közös munkát:
 
Délelőtt a köszöntéseket és a bemutatkozásokat követően a magyar csoport vezetői játszottak a fiatalokkal online is abszolválható gyakorlatokkal, délután pedig vegyes összetételű kiscsoportokban, együtt gondolkoztak  a 2021-es év két nagy hívószaváról: az ‘egyszerűségről’ és a ‘szabadságról’.
 
 
„Az egyszerűség és a szabadság együttes szimbólumaként választottuk ki az almát, mint az éhséget és a szomjúságot is oltó gyümölcsöt, aminek a formája, a tökéletes forma, a kör jelzi az egyszerűségét és összetettségét is egyben, és amelynek felvágása ezerféleképpen történhet, ki hogyan szereti – ami szimbolizálhatja a jelenleg szinte csak belső szabadságunkat.”
 
 
„Számunkra a szabadság és az egyszerűség az anyatermészet, mert benne és általa mindannyian érezzük a szabadságot. Ez egy természetes létezés és érzés, egyszerű dolog a világban mindenki számára, ugyanakkor csodálatosan szép és felszabadító. Azt is gondoltuk, hogy a művészet mint szabad tevékenység ezekhez a témákhoz kapcsolódik, mert lehetővé teszi a tehetség és kreativitás felszabadítását, és ha szereted művelni, akkor egyszerűen neked szól és közben szabadnak érzed magad…” – fogalmazódott meg a fiatalokban a találkozó alapgondolata.