Új előadásunk a legkisebbeknek készül – a legnagyobb szeretettel

2015. 12. 22.

Csip-csip csóka címmel készül csecsemőszínházi sorozatunk új darabja, Török Ágnes és Szívós Károly munkája.

A Kolibri Színház korábbi, műfajteremtő csecsemőszínházi sorozatának új produkciója a 0-3 éves korosztálynak szóló „érzéknyitogató” játék. Az előadásban a múlt elevenedik meg – mai szemmel nézve. A hagyományos népi tárgyak – mint a vesszőkosár, a teknő és a színes sámlik – az előadás során új tartalmat nyernek, ahogy a darabban elhangzó régi mondókák, népdalok és gyerekjátékok is túllépnek eredeti funkciójukon és a négy szereplő játékát színesítik.

Egyszerű vászonanyagból születik meg a főszereplő figura is, aki az előadás során végigjárja a megismerés útját: találkozik az alapelemekkel, a tűzzel, a vízzel, a földdel és a levegővel.

Csipcsip próbafotó

„Az egyszerű tárgyak segítségével új tereket hozunk létre, amelyek elemelik, megmozgatják a gyermeki fantáziát” – mondja Szívós Károly, a darab rendezője. „A csecsemőknél nagyon fontos az érintés, a tapintás, valamint az emberi arc megismerése, ami szintén hangsúlyos szerepet kap az előadásban.”

A játékot négy hangszer – ütőgardon, fa xilofon, furulya és hegedű – kíséri. A játék során az egyszerű formáktól eljutunk a kisebb konfliktusok bemutatásáig, az egyszerű ritmusoktól pedig a kéthangú megszólaláson át a többszólamúságig.

Az előadás rendezője Szívós Károly, báb- díszlet- és jelmeztervezője Török Ági. Játsszák: Alexics Rita, Fehér Dániel, Molnár Zsófia Boróka és Nizsai Dániel.

Az előadás bemutatója 2016. január 9-én lesz a Kolibri Fészekben.