Online olvasópróbával rajtolt az Egy kupac kufli című új előadásunk!

2020. 04. 09.

A Dániel András népszerű Kufli-meséiből készülő előadás olvasópróbája a rendhagyó helyzetre való tekintettel videókonferenciaként zajlott az összes alkotó és szereplő, valamint a szerző részvételével.

Az április 4-én megtartott online olvasópróba  Andrusko Marcella rendező élő bejelentkezésével indult, amit a Kolibri Színház Facebook oldalán is közvetítettünk:

 

Először is lássuk, kik azok a KUFLIK!

A kufli: nem is kifli, nem is kukac, nem is bab, de nem is kavics. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és közben semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az! Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető! Van kicsi, és van nagy. Van kövér, és van sovány. A kufli egyszóval: kufli.

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház legújabb bemutatójához Dániel András különleges hangvételű Kufli meséiből válogattunk össze egy kupacnyit. Megtudhatjuk például, hogyan találnak otthonra a kuflik, név szerint Titusz, Fityirc, Pofánka, Zödön, Bélabá, Valér és Hilda az Elhagyatott Réten; hogyan is néz ki a kufliknál a Bújócskázás Világnapja; milyen különleges tulajdonsággal bír a Tokafa odúja, és hogy a Puffpuding nagyon finom, ellenben rendkívül veszélyes. Továbbá az is kiderül, hogy nem elég megszerezni az otthont, de meg is kell tartani, és hogy a kuflik nem csak a kufliságban, de a zenélésben is jeleskednek.

Az előadás során a Kufli-mesékből jól ismert Lábascsiga és Varázsgomba kalauzolnak minket végig Dániel András különleges világú és humorú kufli-univerzumán. Az Egy kupac kufli szórakozás az egész családnak, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig, sok-sok kalanddal, és a Lóci játszik zenekarból ismert Csorba Lóránt játékos, táncba hívó zenéjével – olvashatjuk az előadás ajánlójában.

Most pedig ismerkedjünk meg az előadás SZEREPLŐIVEL és ALKOTÓIVAL!

Játsszák:

Bárdi Gergő

Fehér Dániel

Nyirkó Krisztina

Ruszina Szabolcs

Tóth József

 

Dániel András meséi alapján… 

… színpadra alkalmazta: Nagy Orsolya

Látvány-, és bábtervező: Horváth Márk

Zeneszerző: Csorba Lóránt

Kellékes: Reymeyer Dóra

A rendező munkatársa: Hajsz Andrea

Rendező: Andrusko Marcella

Külön köszönet: Lóci játszik zenekar tagjai (dr. Dobozy Ágoston, Fülöp Bence, Fábián Tibor, Vadász Gellért, Rácz Dániel), Csobod Eszter, Kokas Edit Anna, Kökényesi Györgyi, Kürthy Gábor, Magyar Csaba, Nagy Petra, Raffai Péter, Sári Miklós, Spiegl Anna, Tarnai Balázs