Neves előadók a myStory Fesztiválon – Összeállt a konferencia programja is!

2016. 06. 08.

Neves európai szakemberek tartanak előadásokat és workshopokat a MyStory Nemzetközi Színházi Fesztivál és Konferencia utolsó napján, június 19-én.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, myStory – International Theatre Festival and Conference Budapest címmel június 16-19. között nemzetközi színházi találkozót rendez a Kolibri Színház. A Platform Shift+ európai uniós együttműködés keretében, 10 európai partnerszínház részvételével megvalósuló rendezvény első három napján a partnerszínházak az elmúlt évadban készült ifjúsági előadásaikkal mutatkoznak be. Az idegen nyelvű előadásokra elsősorban angolul és németül beszélő fiatalokat illetve családokat várunk.
A programokról bővebben a fesztivál Facebook oldalán tájékozódhattok – ide kattintva.

Creative-Forum-Budapest_horizontal

A fesztivál kísérőrendezvényeként június 19-én Creative Forum néven egész napos konferenciát tartunk színházi szakemberek, pedagógusok és egyéb érdeklődők számára. A TED előadások és workshopok témája a digitalizáció, a közösségi média, a virtuális valóság és a mai „digitális bennszülött” generáció kapcsolata. Az élő internetes közvetítésnek köszönhetően a Kreatív Fórum programjait a külföldi résztvevők saját országukban is figyelemmel kísérhetik.

Az előadók között olyan elismert szakembereket üdvözölhetünk, mint Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus (Budapest, HU), Frank Reichert, a norvég University of Agder rektora (Grimstad, NO), Florian Müller, a német NDR televízió „DIE BOX” nevű innovációs és transzmédia műhelyének társalapítója (Hamburg, DE), Karina Frick, a Zurich University of Teacher Education oktatója (Zurich, CH), Damian Murphy, a University of York Audio- és Zenei Technológia professzora (York, UK) és Stuart Grant, az új-zélandi Capital E igazgatója (Wellington, NZ).

A workshopokat Samu Bence (Budapest, HU), Michele Cremaschi (Bergamo, IT), Tabea Hörnlein (Drezda, DE), Claudia Mayer (Friedrichshafen, DE), Philippe Domengie (Marseille, FR), valamint Johann Prell és Robert Wallgren (Stockholm, SE) tartják.

Az előadók és gyakorlatvezetők rövid videókban mutatkoznak be, melyeket az alábbi linkre kattintva nézhettek meg.

A konferencia programja pdf formátumban letölthető innen:

myStory Festival Creative Forum

Az előadások június 19-én 10 órától 13 óráig, a workshopok pedig 15 órától 19 óráig tartanak. A konferencia helyszíne: Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér (1067 Budapest, Eötvös u. 10).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!