Nemzetközi „Small Size” Napok a Kolibriben!

2017. 01. 20.

Január utolsó hétvégéjén ismét három napos fesztivált rendez a legkisebbeknek a Kolibri Színház.

Január 27. és 29. között immár harmadik alkalommal rendezi meg a Kolibri Színház a „Small Size” Napokat. A Small Size – Performing Arts for the Early Years (Small Size – Előadóművészet a legkisebbeknek) nemzetközi projekt keretében, 15 európai ország 17 színházával együttműködve tovább folytatódik a Kolibri Színház 0-6 éves gyerekek számára indított művészeti programja.

A 2017-es „Small Size” Napok programjának részeként a szakmai résztvevők megtekinthetik a Kolibri Színház Tekergő és A medve, akit Vasárnapnak hívtak című produkcióit, valamint két vendégelőadásra is sor kerül: január 28. szombaton 9:30-kor a szombathelyi Mesebolt Bábszínház TI-TI-TÁ című báb-zene-játékára, majd január 29-én vasárnap 9:30-kor a veszprémi Kabóca Bábszínház Álomszövők című produkciójára. Az előadások mellett a „Small Size” Napok keretein belül bemutatják szakmai munkájukat azok a hazai színházak, amelyek repertoárjában szerepelnek csecsemőszínházi előadások.

A fesztivál részletes programja pdf. formátumban letölthető innen:

Small Size Napok 2017 program

A szakmai érdeklődők (színházi dolgozók, drámapedagógusok, oktatók stb.) számára a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a férőhelyek korlátozottak. A részvételi szándékot kérjük, jelezzék az assitej.hungary@gmail.com vagy a vancso.eva@gmail.com email címen, ezeket a visszajelzés sorrendjében tudjuk fogadni. 

MI A SMALL SIZE NAPOK?

A Small Size Napok (Small Size Days) egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak. A rendezvényre a legkisebbeket és családjukat várják a szervezők, valamint a nevelőket, pedagógusokat és érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek. 2017 januárjának utolsó hétvégéjén immár harmadszor kerül sor a Small Size Napokra a világ különböző városaiban Ljubljanától Csungkingig, Mexikóvárostól Londonig, Helsinkitől Akonolingáig. A fesztivál különlegessége, hogy a programok egy időben zajlanak, egy nagy, közös „világeseményt” alkotva. A Small Size Napok a Small Size Hálózat (Small Size Network) kezdeményezésére jött létre, a Small Size – Előadóművészet a legkisebbeknek (Small Size – Performing Arts for the Early Years) európai projekt részeként.

Small Size Hálózat

A Small Size Hálózat (Small Size Network) 2007-ben Nemzetközi Művészeti Szervezetként (Artistic International Association) indult azzal a céllal, hogy szélesítse a legkisebbeknek szóló előadóművészet fogalmát. A szervezet támogatja a tréningeket, a dokumentációt, a művészeti eseményeket és szakmai együttműködéseket. A hálózathoz a világ minden tájáról csatlakozhatnak magánszemélyek, valamint magán- és állami intézmények egyaránt. 2013 márciusa óta a hálózat az ASSITEJ világszervezetének is tagja. Jelenleg a Small Size Hálózatnak 60 tagja van négy kontinens 27 országából: Ausztria, Belgium, Chile, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Horvátország, India, Írország, Japán, Korea, Kamerun, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Mexikó, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Spanyolország, Szingapúr, Szlovénia, Svájc, Svédország és USA.