Nagy sikerrel mutattuk be az Árulót!

2022. 10. 17.

Október 15-én láthatták először a bemutató vendégei Vidovszky György legújabb ifjúsági előadását a Kolibri Pincében.

A PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött produkció egy merőben rendhagyó és Magyarországon eddig egyedülálló interaktív előadás, amelyben a teljes eseménysort a nézők alakítják egy telefonos applikáció segítségével, a szavazataikkal befolyásolva a cselekményt.

A bemutató közönsége nagy izgalommal és lelkesedéssel kapcsolódott be a játékba, amelynek így nem csupán passzív szemlélői, hanem aktív résztvevői voltak.

Az előadás utáni fogadáson elsőként Novák János igazgató köszöntötte az alkotókat és a meghívott vendégeket. Ezután Vidovszky György rendező megköszönte a színészek és az egész alkotógárda odaadó munkáját, ami lehetővé tette a művészileg és technikailag egyaránt nagy kihívásokat jelentő produkció létrejöttét.

Óriási öröm és megtiszteltetés volt a társulat számára, hogy az eseményre ellátogatott Ben Kirman, a produkció szoftver fejlesztője, koprodukciós partnerünk, a Yorki Egyetem előadója is.

„A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy titokzatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást: minden technikai lehetőséget bevet, hogy szemmel tartsa üldözőit. Társa az akcióban egy egyszerű pizzafutár, aki – a nézőkkel együtt – próbál segíteni a lánynak. A tét nem kicsi: biztonság vagy szabadság, kontroll vagy veszélyekkel teli jövő. Hős legyen a lány vagy áruló?” – veti fel a kérdést az előadás.

A színdarabot Esther Richardson és Cecilie Lundsholt eredeti műve alapján, Rupp Anikó fordításának felhasználásával Eck Attila és Vidovszky György írta. A látvány- és jelmeztervező Pajor Patrícia és Herman Anett, a zeneszerző Monori András, a szoftver fejlesztő Ben Kirman (UK). A web design Gidró Nándor munkája, a videófelvételeket Bárdi Gergő és Albert Kinga, a klipeket Krausz Attila és az Ab Ovo Stúdió készítette, a technikai kivitelezésért Farkas István felel.

A színházi nevelési konzulens Gyevi-Bíró Eszter, adminként közreműködik Fekete Balázs / Keszte Bálint, Vidovszky György rendező munkáját Hajsz Andrea segíti.

A főbb szerepekben Nyirkó Krisztinát, Tisza Beát, Krausz Gábort és Nizsai Dánielt láthatjuk.

Az előadás a Kolibri Színház, a University of York (UK) és a Teatr Ludowy (Lengyelország) koprodukciójaként jött létre.

Az Áruló legközelebb október 17-én, november 21-én és 22-én, valamint december 9-én és 12-én látható a Kolibri Pincében.

Bővebb információ az előadás oldalán található:

https://kolibriszinhaz.hu/eload/as/arulo

Előadásfotók: Bárdi Gergő