Megtartottuk a Watergate előbemutatóját!

2021. 06. 22.

Interaktív szabadulószínházi játékot rendezett Vidovszky György Watergate: Az időkripták rejtélye címmel. Az előbemutatót június 19-én tartottuk a Kolibri Pincében. Képes beszámoló.

Az ifjúsági közönséghez csatlakozva a felnőttek is örömmel vettek részt a két különböző helyszínen – avagy ‘időkriptában’ – zajló, izgalmas játékban. 

„A digitális játékelemekre épülő, ‘interaktív szabadulószínházként’ megnevezett előadás a klímaváltozás negatív hatásairól szól. Az elképzelt jövőben, 2100-ban játszódó történet két egymásra hasonlító Időkriptában játszódik, amelyek egy olyan korból érkeztek, amikor drasztikusan csökkent az emberiség ivóvízkészlete. Az előadásra jegyet váltók nem passzív nézői, hanem aktív résztvevői a játéknak, a jövőből érkező üzenetek segítségével maguk fedik fel a küszöbön álló társadalmi és klímakatasztrófa egyes részleteit; fontos küldetésük, hogy segíteniük kell a történet főhősének, hogy visszajusson a jelenbe, és megakadályozza a globális katasztrófát. Hogy sikerül-e a küldetésük, hogy képesek-e megelőzni a közeledő veszélyt, rajtuk múlik. A jövő az ő kezükben van” – olvashatjuk az előadás ajánlójában.

Az előadás a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies európai színházi együttműködés keretében készült.

Bővebb információt az előadás oldalán találtok: https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/watergate-az-idokriptak-rejtelye/

A Watergate szeptemberben lesz ismét látható a Kolibri Színház műsorán.

Minden játszani és szabadulni vágyó nézőt szeretettel várunk!

Fotó: Németh Anna