Megtartottuk a Repül az alma premierjét!

2018. 04. 09.

Szombaton tartottuk Anders Duus ifjúsági darabjának ősbemutatóját a Kolibri Pincében. A premieren a svéd szerző is részt vett.

Svéd alkotók közreműködésével készült, új produkcióval gazdagodott színházunk ifjúsági repeortárja. A Repül az alma című darabot a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta a Kolibri Színház számára és a Stockholmban élő Benedek Judit állította színpadra a Kolibri Pincében. 

Fehér Dániel és Németh Viktória

A darab egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte semmi kapcsolata nem volt. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. Vajon miért? Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük?

Fehér Dániel és Tóth József

Anders Duus művét Kúnos László fordításában ismerheti a magyar közönség. A darab díszlet- és jelmeztervezője Mats Persson, a szcenikus Farkas István, a kellékesek Reymeyer Dóra és Pimvicska Letícia, a rendező munkatársa Hajsz Andrea, a rendező Benedek Judit.

Megyes Melinda, Németh Viktória és Alexics Rita

Játsszák: Alexics Rita, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Németh Viktória (KIMI-Kolibri Stúdiós) és Tóth József.

Tóth József, Fehér Dániel és Megyes Melinda

A Repül az alma ősbemutatóját április 7-én tartottuk a Kolibri Pincében. A premieren részt vett Anders Duus szerző és Mats Persson díszlettervező is Svédországból, valamint Kúnos László fordító.

Fehér Dániel és Alexics Rita

A köszöntő beszédek sorát Novák János igazgató indította, aki kiemelte, hogy milyen fontos szerepet játszanak a Kolibri Színház repertoárjában a skandináv szerzők – közülük is kiváltképp Anders Duus, aki a nagy sikerű Boni és Klájd kereket old után immár a második darabot írta színházunk számára. Örömét fejezte ki, hogy ismét a Kolibri Színházban üdvözölhetjük Benedek Juditot, akinek ez az ötödik rendezése nálunk.

Novák János köszöntő beszéde

Ezt követően Benedek Judit rendező gratulált a produkcióban közreműködő valamennyi művésznek és munkatársnak, végül Anders Duus köszönte meg a lehetőséget, hogy kilenc év után ismét a Kolibri Színház felkérésére írt darabja ősbemutatóján vehet részt.

Anders Duus és Benedek Judit

A Repül az alma az évad végéig még három alkalommal – április 9-én, illetve május 29-én és 30-án – látható a Kolibri Pincében.

További képek az előadásból:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Fotó: H.S.C. Stábiskola