Megnyitotta az új évadot a Kolibri Színház – Hét bemutatóval készülünk!

2016. 08. 23.

Augusztus 22-én évadnyitót tartottunk. Az idei évadban hét premierrel és egy ingyenes szabadtéri fesztivállal várjuk nézőinket.

Hétfőn megtartotta évadnyitó társulati ülését a Kolibri Színház. Köszöntő beszédében Novák János színigazgató elsőként arról számolt be, hogy szeptember 3-án hagyományainkhoz híven egész napos, ingyenes családi fesztivállal várjuk közönségünket – immár 25. alkalommal!

A jubileumi Kolibri Fesztivál műsoráról ide kattintva tájékozódhattok.

Árgyélus Színház - Világ kenyere

Újra vár a Kolibri Fesztivál!

Idén is részt veszünk a Színházak Éjszakáján. Szeptember 17-én délután családi programokkal készülünk, este pedig Axel Hacke: A medve, akit Vasárnapnak hívtak című előadásunkat láthatják az érdeklődők.

Az állandó programok mellett a 2016/2017-es évadban hét bemutatót tervez a színház. A Kolibri első premierje szeptember 30-án egy ifjúsági előadás lesz, amelyet Vidovszky György rendez. Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című darabjának próbái már a héten elkezdődnek a Kolibri Pincében. Ugyancsak a tizenéves korosztálynak szól a Bűn és bűnhődés osztályterem-színházi előadás, amelyet a Függésben című ifjúsági produkciót is jegyző Czukor Balázs visz színre. A legkisebbeknek készül a Kolibri Fészek új bemutatója, Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben című meséje Szívós Károly rendezésében, a kiskamaszoknak pedig a Kolibri Pincében Kirsten Fuchs:Már megint kezdik! című darabja, amelyet Laboda Kornél állít színpadra. A második félévben Margit Auer – Horváth Péter – Novák János: Mágikus állatok iskolája című előadása debütál a nagyszínházban Novák János rendezésében. Minden dolgok könyve címmel Guus Kuijer nagysikerű regényéből rendez előadást Kiss Márton a Kolibri Fészekben, az évad végén pedig a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében készülő koprodukciós előadást mutatja be a színház.

IMG_2589

Novák János megnyitja a 2016/2017-es évadot

Novák János a tervezett bemutatók mellett kiemelte, hogy a Kolibri Színház nemzetközi aktivitása is új lendülettel folytatódik az idei évadban: a Platform Shift+, illetve a Small Size – Performing Arts for Early Years európai uniós együttműködésekben való részvétel lehetővé teszi, hogy újabb ifjúsági és csecsemőszínházi produkciók szülessenek a színházban. “A magyar kőszínházak és gyermekszínházak történetében egyedülálló ritkaság, hogy egy társulat egyszerre két ilyen kiemelkedő, nemzetközi érdeklődésre számot tartó programban vehet részt. A nemzetközi találkozókon szerzett tapasztalatok és innovatív ötletek mind újdonságokra nyitott szemléletünket és repertoárunkat gazdagítják” – fogalmazott az igazgató.

IMG_2608

A társulat

Tovább folytatódik a Kolibri több mint tíz éve indult színházpedagógiai programja is: idén már közel 20 előadáshoz kapcsolódik dráma- illetve színházolvasó foglalkozás drámapedagógusok és színészek részvételével, ezen kívül pedagógusoknak szóló programokat is kínálunk. Színházi nevelési programjainkról külön kiadványunkból tájékozódhatnak az érdeklődők.

szinhaznev

A Kolibri Színház továbbra is kiveszi részét a társadalmi felelősségvállalásból. A vak és gyengénlátó gyermekek számára az előző évadban kínált négy audionarrációs előadás (Locspocs, a kis tengeri szörny, Macska voltam Londonban) mellett idén az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak és a János vitéz című előadásokhoz készül audionarrációs kíséret.

Novák János örömmel jelentette be, hogy az idei évadtól a Kolibri Színház új társulati tagjaként üdvözölhetjük Kőszegi Máriát, aki szeptembertől a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán folytatja tanulmányait, Krausz Gáborral együtt.

_MG_9044.photo_szlovakjudit

Kőszegi Mária

Az új évad egyúttal a Kolibri Színház „újjászületését” is jelenti, hiszen a nyár folyamán megkezdődött a színházterem teljes nézőterének renoválása, így hamarosan megújult színpaddal és nézőtérrel várjuk közönségünket – összegzett az igazgató.