MAPPING Fesztivál a X. Kaposvári Biennálén

2022. 03. 25.

A 2022. március 28. és április 3. között megrendezésre kerülő X. Jubileumi Kaposvári Biennálé keretében rendezik meg a nemzetközi MAPPING Fesztivált, amelyen három partnerszínházunk is részt vesz.

Ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, a jubileumhoz méltó, különlegesen gazdag programot kínál idén március 28. és április 3. között a X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 39 előadás és változatos szakmai programok közül válogathat a közönség.

A 21 előadásból álló nemzeti versenyprogram és a változatos fókuszprogramok mellett a fesztivál külön érdekessége, hogy a Biennálé keretében rendezik meg a MAPPING Fesztivált, amelyen a legkisebbeknek szóló előadások létrejöttét támogató MAPPING európai uniós együttműködés három partnerszínháza mutatkozik be a projektben részt vevő Kolibri Színház meghívására.

Olaszországból érkezik a La Baracca – Teatro Testoni Ragazzi gyermekszínház Cornici (Keretek) című előadásával.

„Az emlékezetünket ablakok alkotják, történetek töredékei, melyeket hallottunk, képek, melyeket láttunk, érzelmek, amiket éreztünk. Emlékeink ezekben a folyamatosan kinyíló és becsukódó ablakokban élnek. Fekete-fehér, jó és rossz emlékek, melyek a múltat egy rövid ideig jelenné varázsolják, és amelyeket újraélhetünk a képzelőerőnk segítségével. Előadásunk három jelenetből áll, különböző emlékek közt teremtve kapcsolatot” – olvasható a 2-5 évesesknek szóló előadás ajánlójában. 

Az előadást Andrea Buzzetti, Giada Ciccolini, Bruno Frabetti és Sara Lanzi rendezte, a két szereplő Giada Ciccolini és Sara Lanzi.

Az előadás március 28-án 9:30 és 11:00 órakor látható a BábSzínTérben.

***

A görög Artika Theatre Company az A Wonderful Day (Egy csodás nap) című, 2-5 éveseknek készült prodikcióját hozza el a fesztiválra.

„Kicsi korunk óta szokások és rutinok segítenek minket rendszerezni a világot és megtalálni benne a helyünket. Néha azonban előfordul, hogy minden a feje tetejére áll. Mit tegyünk ilyenkor? Fedezzük fel újra a világot, álljunk meg, figyeljünk, hallgatózzunk, érezzünk…és rakjunk össze mindent egy teljesen új módon! Három előadó közös felfedezőútra indul, zenével, tánccal, költészettel karöltve. Az előadásban Konstantinos Kavafis görög költő “Reggeli tenger” című verse hangzik el.”

Az előadást Marilena Triantafyllidou állította színpadra, játsszák Maria Baloutsou, Kleoniki Karachaliou és Vassilis Kazis.

Az előadás március 29-én 10:00 és 16:30 órakor tekinthető meg a BábSzínTérben.

***

A romániai Theater Ion Creanga társulata a CUTInE című produkciót mutatja be a Biennálé legifjabb közönségének.

Készen állsz felfedezni egy hatalmas dobozokból álló, számtalan meglepetést tartogató világot? Az előadás során megtapasztalhatjuk, hogyan lehetséges a minket körülvevő teret új formákba rendezni. Dobozt doboz hátára halmozunk; a tánc, a mozgás és a kreativitás segítségével új dolgokat építünk. Egy fal, egy alagút, egy labirintus, egy házikó – ezeket a metaforikus és fizikai tereket fedezzük fel játékos kalandozásunk során.” – áll az előadás ismertetőjében.

Az előadás két szereplője Eliza Teofanescu és Tudor Morar, a rendező Andra Burca.

Az előadás április 2-án 15:00 és 17:00 órakor látható a Csiky Gergely Színház Stúdiószínpadán.

***

A Biennálé részletes programja megtalálható az ASSITEJ hivatalos oldalán:

https://assitej.hu/biennale-2022/

Jegyek itt kaphatók:

https://www.jegy.hu/city/kaposvar

http://babszinter.hu/

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, míg a görög Artika Theatre Company az Egy csodás nap, a romániai Theater Ion Creanga pedig a CUTInE című produkciót hozza el a fesztivál legifjabb közönségének. Vendégünk lesz továbbá az észt VAT Teater Faust című ifjúsági darabbalvalamint az izraeli The Key Theatre  Ne piszkáld a medvét! című előadásával.