Klasszikus mese új köntösben a Kolibri színpadán – Megtartottuk az Óz, a varázsló bemutatóját!

2023. 01. 29.

Január 28-án, szombaton hatalmas érdeklődés mellett mutattuk be Óz, a varázsló című új előadásunkat, Gothár Péter rendezésében.

„A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából…”

L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el. Az ismert történet a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő új köntösben, különleges látványvilággal kerül a kisiskolás nézők elé, Gothár Péter rendezésében és díszletében. Az eredeti regény fordulatait megtartó, a világ csodáiról mesélő szövegkönyvet és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a zeneszerző Selmeczi György, a jelmeztervező Tihanyi Ildi. A zenei munkatárs Kecskeméti Gábor, a korrepetitor Jászberényi Lilian, a szcenikus Farkas István, a mozgás Lakatos János, a videó Kovács Ivó munkája, a rendezőasszisztens Hajsz Andrea.

„Az Óz szívből, szívről, bátorságról, és észről szóló történetéért mindig lelkesedtem. ’A kisgyerek magától okosodik, minden nap tanul valamit, ha mesélsz’ – mondja a szerző, L. Frank Baum. És mesélés közben én is tanulok: az iróniáról, a gyengédségről és a barátságról” – vallja a rendező az előadás kapcsán.

A főszerepet Nyirkó Krisztina alakítja, a további szerepekben Vass György m.v., Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Krausz Gábor, Farkas Éva, Mészáros Tamás, Tóth József, Köleséri Sándor m.v., Kormos Gyula, valamint a KIMI-Kolibri Stúdió növendékei láthatók.

Az előadásról bővebb információ itt található:

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/oz-a-varazslo/

Előadásfotók: Horváth Judit