kettős:játék – Új ifjúsági előadással készül a Kolibri Színház

2016. 01. 09.

Fiataloknak készülő, új előadásunk színtere a digitális média rejtelmekkel teli világa.

A hétfői olvasópróbával elkezdődött a Kolibri Színház következő bemutatójának felkészülési folyamata: Jeli Viktória és Tasnádi István a színház felkérése írt kettős:játék című darabját Vidovszky György rendezi. A zenét Monori András szerezte, a mozgástervező Gyevi-Bíró Eszter. A díszletet Pintér Réka, a jelmezeket Szabó Gergely tervezte, a különleges digitális látványt pedig Zádor Tamás (Glowing Bulbs) és Samu Bence (Binaura) készíti.

A történet – vagy mese – szerint A14 és A15 egy online videójáték chat-szobájában ismerkednek meg. Valós életük minden kihívása átszűrődik a virtuális tér élethű világába, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve. De létezhet-e kiteljesedés vélt vagy valós gyengeségeink felvállalása nélkül? Különös alakokkal kísért, párhuzamosan futó útjuk legnagyobb tétje éppen a két világ közötti határ valós átlépése. A közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval tart – távolodóban egymástól egymásig.

Az előadás a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében valósul meg. A program – amelyhez rajtunk kívül 10 résztvevő színház csatlakozott – olyan produkciók létrejöttét támogatja Európa-szerte, amelyek a digitális technológiát az esztétikai és művészeti megvalósítás részeként használva szólnak a mai kamaszokat érintő problémákról, és a digitális világgal való kreatív együttműködés által újfajta, kihívásokkal teli, interaktív színházi élményt kínálnak a fiatalok számára.

A kettős:játék bemutatója február 20-án 20 órakor lesz a Kolibri Színházban.

Képek az olvasópróbáról:

 IMG_1199

1.

IMG_1200-001 

2.

IMG_1210

3.

 IMG_1202-001

4.

IMG_1203

5. 

 IMG_1207-001 

6.

IMG_1212

7.

   IMG_1211 

8.  

Fotó: Szántó Fanni