Győzött a Kolibri csapata a színházak futófesztiválján!

2015. 11. 19.

A 30. SPAR Budapest Maraton „Fut a színház” váltóversenyében első helyen végzett a Kolibri Színház vegyes csapata. Ott voltunk a díjkiosztón!

A Vígszínházban megrendezett keddi díjkiosztó ünnepség koronázta meg az idei „Fut a színház” versenyt, amelyben a férfiaknál a Vígszínház, a vegyes csapatoknál a Kolibri Színház, a hölgyeknél az Operaház statisztái, a muzsikusok között pedig az Óbudai Danubia Zenekar váltója győzött.

ppic__JAN7112

A 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál „Fut a színház” váltóversenyében már harminc színházi csapat érkezett célba 2015. október 11-én, ami jelentős ugrás az öt évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt, nyolc csapatos mezőnyhöz képest. Idén első alkalommal állított ki csapatot az Operett Színház, a Színművészeti Egyetem, az Óbudai Danubia Zenekar, a Fidelio és az Aranytíz.

A Kolibri Színház vegyes váltóját Megyes Melinda, Bárdi Gergő és Nizsai Dániel színművészek alkották, akiket Oberfrank Péter Liszt-díjas karmester erősített. A Kolibri Színház futói tavalyi idejüket 18 perccel javították meg a maratoni távon, ami – a 2014-es ezüstérem után – idén a kategória győzelmet jelentette számukra. Külön büszkék vagyunk arra, hogy a Kolibri a kezdetektől fogva részt vesz a maratonstafétán és társulatunk tagja, Megyes Melinda az a színész, aki mind az öt évben futott!

ppic__JAN7028

Az ünnepélyes díjátadón a Kolibri Színházat a győztes váltó két tagja, Nizsai Dániel és Bárdi Gergő, valamint a csapatkapitány, Bodnár Zoltán képviselte. A kupákat a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő adta át a győztes csapatoknak.

ppic__JAN6945

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a színházi csapatok nevezési díjait jótékonysági céllal a Bajor Gizi Színészmúzeum számára ajánlotta fel. Az összegyűlt 415.000 Ft-os összegről szóló csekket Máth István ügyvezető igazgató adta át Szabó Attilának, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettesének – aki maga is lefutotta a maratoni távot egyéniben.

20151117_173113

Szívből gratulálunk a Kolibri győztes csapatának – és az összes résztvevőnek!

A díjkiosztóról bővebben a FUTANET.hu oldalán olvashattok ide kattintva.

 

Fotó: Kozma János, Róth Tamás és Bodnár Zoltán